Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στο Δημαρχείο συναντήθηκαν Interkultur και ξενοδόχοι για το διαγωνισμό χορωδιών

Με εκπροσώπους ξενοδοχείων της Καλαμάτας και της περιοχής της είχε επαφές σήμερα αντιπροσωπεία του διεθνούς πολιτιστικού οργανισμού Interkultur, με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας. Τη συνάντηση ακολούθησε επίσκεψη σε ξενοδοχειακές μονάδες της Καλαμάτας και των περιχώρων, ώστε οι εκπρόσωποι της Interkultur να μορφώσουν άποψη για τα καταλύματα ανά κατηγορία και τις ανάγκες που αυτά μπορούν να καλύψουν. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς οι χορωδοί που θα μετάσχουν σε φεστιβάλ και διαγωνισμό χορωδιών, τον Οκτώβριο του 2015 στην Καλαμάτα, εκτιμάται πως θα ανέλθουν σε 1.500 περίπου, κάτι που ισοδυναμεί με 10.000 διανυκτερεύσεις.

Ο Δήμαρχος χαιρέτισε τους συγκεντρωθέντες στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε πως ο Δήμος θα παράσχει - υπό την αίρεση εγκρίσεως της συμφωνίας από το Δημοτικό Συμβούλιο - κάθε βοήθεια στο μέτρο του δυνατού για την επιτυχή διοργάνωση αυτής της μεγάλης διεθνούς εκδήλωσης. Η συμβολή του Δήμου στα οργανωτικά θέματα, σύμφωνα με την καταρχήν συμφωνία, θα περιλάβει τη δωρεάν παραχώρηση των δημοτικών αιθουσών και χώρων που είναι αναγκαίοι, κάτι που θα τεθεί υπ' όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, προβλήθηκε μικρό βίντεο που είχε ετοιμάσει η Interkultur, στο οποίο παρουσιάζονταν χαρακτηριστικές γωνιές της Καλαμάτας και οι άνθρωποί της, αλλά και στιγμιότυπα από φεστιβάλ χορωδιών σε άλλες πόλεις. Ο πολιτιστικός αυτός οργανισμός αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα - σε διεθνές επίπεδο - τη διαδικασία γνωστοποίησης και marketing του φεστιβάλ και διαγωνισμού χορωδιών, ο οποίος προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Καλαμάτα μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου 2015. Τούτο είναι αναγκαίο επειδή οι χορωδίες κάνουν τον προγραμματισμό τους καιρό πριν. Μάλιστα, η ανάγκη να γνωστοποιηθεί το συντομότερο αυτό το φεστιβάλ, επιβάλλεται από το γεγονός πως πρόκειται για την πρώτη καλλιτεχνική διοργάνωση της Interkultur στην Ελλάδα.

meeting.JPGmeeting_1.JPGmeeting_2.JPGmeeting_3.JPGmeeting_4.JPGvideo_2.JPGvideo_3.JPGvideo_4.JPGvideo_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech