Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Την Καλαμάτα και την περιοχή της δεν τις χορταίνει κανείς!

Την Καλαμάτα και την περιοχή της ως προορισμούς που δεν τους χορταίνει κανείς, κατά την έκφραση του Δημάρχου σε σχετικές δηλώσεις του, φιλοξενεί η έκδοση Travel Book, που κυκλοφόρησε ένθετη στο «Έθνος» το Σάββατο 12 Απριλίου και στη συνέχεια θα διατίθεται αυτοτελώς στα περίπτερα. Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση, η οποία αναδεικνύει την ιστορία, τις ομορφιές, τον τρόπο ζωής και τη γαστρονομία στην Καλαμάτα και τα περίχωρα. Το αφιέρωμα αφορά στην Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

nedousa

Ο Δήμος Καλαμάτας μετέχει με επίσημη καταχώριση, μέσω της οποίας αναδεικνύονται ορισμένες βασικές παράμετροι της «αξεπέραστης γοητείας» της πόλης και του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «ο Δήμος Καλαμάτας συνδυάζει βουνό και θάλασσα που σμίγουν και διαθέτει σημαντικά ιστορικά μνημεία, σπουδαία πολιτιστική ζωή, πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας» καθώς και «άριστη προσβασιμότητα».

dimarxos

Τονίζει δε ότι «η Καλαμάτα είναι μια πόλη που δεν τη χορταίνει όχι μόνο ο επισκέπτης, αλλά και όποιος κατοικεί σ’ αυτήν. Φυσικά, δεν υπολείπονται τα χωριά του Δήμου μας, καθένα με τη δική του ομορφιά, δίπλα στη θάλασσα, στον κάμπο ή στον Ταΰγετο».

Σε κείμενο της Όλγας Χαραμή, με φωτογραφίες του Ηρακλή Μήλα, η Καλαμάτα περιγράφεται σαν «μια πόλη – μια γροθιά, σε διαρκή κίνηση, σε αέναη δράση». «Τυχεροί οι Καλαματιανοί», γράφει η δημοσιογράφος. Γιατί; «Θετική ενέργεια. Αυτό εκπέμπει η Καλαμάτα, αυτό είναι, μια πόλη για να ζεις».

Επιπλέον, στο γενικότερο κείμενο για τη Μεσσηνία παρουσιάζονται φωτογραφίες από το λιμάνι της Καλαμάτας ένα πανέμορφο δειλινό και από το μυκηναϊκό νεκροταφείο στα Ελληνικά Άνθειας.

para-thouria

Όσο για τις σπουδαίες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα, με διεθνή απήχηση, το αφιέρωμα κάνει ιδιαίτερη αναφορά για το προσεχές καλοκαίρι στο Φεστιβάλ «Μηδέν» για τη βιντεοτέχνη, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα jetskiκαι στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

atzenta

Η Καλαμάτα είναι ταυτισμένη με την καλλιτεχνική δημιουργία. Η βραβευμένη χορεύτρια Ιωάννα Παρασκευοπούλου, που έμαθε χορό στην πόλη όπου μεγάλωσε, δηλώνει πως «η Καλαμάτα την οδήγησε στο χορό».

Η Μυρτώ Καμβυσίδη, ταλαντούχος ηθοποιός και τραγουδίστρια, μιλά για τη Μαρία Κάλλας, την ντίβα από το Νεοχώρι Μελιγαλά, απ’ αφορμή το ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα για τη σουηδική τηλεόραση, με τίτλο «Η δική μας Κάλλας».

paraskevopoulou myrtw

Από το αφιέρωμα δεν λείπουν αναφορές στη μαγευτική φύση της περιοχής μας, καθώς ο Ταΰγετος φημίζεται διεθνώς για τη χλωρίδα του: κατ’ ουσίαν είναι ένας μεγάλος βοτανικός κήπος.

taygetos-panida

Και στη σελίδα όπου οι αριθμοί παίζουν τον πρώτο ρόλο, ε, τι άλλο από τα ελαιόδενδρα κυριαρχεί: 13,5 εκατομμύρια αναφέρει το TravelBookότι διαθέτει η Μεσσηνία, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο νομό της Ελλάδος.

arithmoi

Έχουμε όντως τα περισσότερα, μόνο που είναι πιο πολλά: σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας, ανέρχονται σε 15,6 εκατομμύρια. Ούτως ή άλλως, έχουμε την πρωτοκαθεδρία!

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech