Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο - εγκρίσεις για εποχικό προσωπικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνεδρίασε χθες, Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, στις 13.00 και έλαβε αποφάσεις επί 49 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Οι κυριότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούν στα εξής:

1. ΤΡΙΤΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διοργάνωση της 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Καλαμάτας 2014, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων κατά την περίοδο 31 Μαΐου έως 8 Ιουνίου.

anthokomiki

Μετά τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες Ανθοκομικές Εκθέσεις, τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος και συνδυάστηκαν με διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, ο προγραμματισμός φέτος έχει ως εξής:

Εκθέτες : Φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών, ανθοπωλεία, γεωπονικά καταστήματα

Είδη έκθεσης: Καλλωπιστικά φυτά (δένδρα, θάμνοι, πολυετή, κονδυλώδη, βολβώδη, ετήσια ανθόφυτα), οπωροφόρα φυτά, φυντάνια λαχανοκομικών, γλαστρικά [πλαστικά και κεραμικά], φυτοχώματα, λιπάσματα, σπόροι φυτών, βιολογικά σκευάσματα φυτοπροστασίας και λίπανσης, αρδευτικά υλικά κήπου (εκτοξευτές νερού, σταλάκτες νερού, σωλήνες νερού, ηλεκτροβάνες, προγραμματιστές άρδευσης), κατασκευές κήπου (πλαίσια, πέργκολες, δάπεδα, καθιστικά, περιφράξεις, πάσσαλοι).

Ώρες λειτουργίας : Πρωινές από 9.00 έως 13.00 και απογευματινές από 18.00 έως 23.00.

Συμμετοχή: Μεσσήνιοι επαγγελματίες με έκταση περιπτέρου περίπου 30 τ.μ. ο καθένας. Οριοθέτηση του χώρου κάθε περιπτέρου και απόδοση των θέσεων με κλήρωση.

anthokomiki 1

Υποχρεώσεις εκθετών: Παραχώρηση προϊόντων (φυντάνια καλοκαιρινών κηπευτικών) από πλευράς των συμμετεχόντων επαγγελματιών αξίας 100 € στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και υποχρέωση των επαγγελματιών για τη φύλαξη του περιπτέρου τους καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης και τις ώρες που δεν λειτουργεί.

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Έκθεση εικαστικών έργων μαθητών της Κ.Ε. «Φάρις»
  • Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών στο Πάρκο και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση των δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο
  • Μουσικές παραστάσεις
  • Χορευτικές εκδηλώσεις από συλλόγους παραδοσιακών χορών
  • Εκδηλώσεις χορωδιών
  • Περίπτερα των Διευθύνσεων του Δήμου Καλαμάτας
  • Περίπτερα Φορέων
  • Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και Φορείς.

 

2. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ «ΤΕΝΤΑ» ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η μελέτη με τίτλο «Αστική ανάπλαση περιοχής Ανατολικού Κέντρου Καλαμάτας και αναβάθμιση των υπαίθριων εγκαταστάσεών του», προϋπολογισμού 350.000 € με το ΦΠΑ.

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

Στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας (χώρος πρώην 9ου Συντάγματος Πεζικού) έχει κατασκευασθεί από το 1988 το αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο «Τέντα» του Δήμου Καλαμάτας. Η «Τέντα» αποτελείται από την κεντρική κλειστή αίθουσα και δύο συνοδευτικά ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης.

Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν διαταχθεί πλακόστρωτοι διάδρομοι, μικρές πλατείες, καθιστικά με σκίαση, κλίμακες και χώροι πρασίνου με δίκτυα άρδευσης και φωτισμού.

Τα δύο ανοικτά γήπεδα διαθέτουν μόνιμους πίνακες καλαθοσφαίρισης (μπασκέτες), φωτισμό από 4 πυλώνες και κερκίδες τριών βαθμίδων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Μεταξύ των δαπέδων των δύο γηπέδων υπάρχει ανισοσταθμία 1,20 μ., το δάπεδο του ενός γηπέδου (κατάντη) είναι από ασφαλτοτάπητα επιστρωμένο σε επιφάνεια σκυροδέματος και του δεύτερου από επιφάνεια σκυροδέματος.

Εκ κατασκευής, τα γήπεδα στερούνται περίφραξης. Από αθλητικοί χώροι μετατρέπονται συχνά σε χώρους συγκέντρωσης περιθωριακών στοιχείων, ενώ η απουσία όλων των μεταλλικών αποσπώμενων αντικειμένων (καλύμματα φρεατίων, εσχάρες καναλιών κ.λπ.) είναι εμφανές σημάδι της λεηλασίας που έχουν υποστεί.

Tenta

Επιπρόσθετα, στα γήπεδα και στον περιβάλλοντα χώρο εντοπίστηκαν κατασκευαστικά ελαττώματα αλλά και φθορές όπως:

  • οι επιφάνειες των γηπέδων δεν έχουν τις αναγκαίες κλίσεις για την απορροή των ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα αυτά να λιμνάζουν
  • η διαμόρφωση των πρανών περιμετρικά των γηπέδων είναι τέτοια που επιτρέπει την απορροή των επιφανειακών υδάτων του περιβάλλοντος χώρου διά μέσου των γηπέδων, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση διάφορων φερτών υλικών (χώματα, σκουπίδια, φύλλα κ.λπ.)
  • σε διάφορα σημεία υπάρχουν εμπόδια εντός των καθορισμένων αποστάσεων ασφαλείας (τοιχία, πυλώνες φωτισμού, δέντρα, ανοικτά πλέον φρεάτια)
  • τα δάπεδα των γηπέδων έχουν υποστεί καθιζήσεις, ρωγμές και άλλες επιφανειακές φθορές
  • υπάρχει έντονη φθορά στις βαθμίδες των κερκίδων (αποσάθρωση της επιφάνειας του σκυροδέματος, αποκάλυψη οπλισμού).

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ

Οι προβλεπόμενες στη μελέτη παρεμβάσεις αφορούν:

  • στην κατασκευή περίφραξης των δύο ανοικτών γηπέδων καλαθοσφαίρισης στο χώρο της «Τέντας»,
  • στην ανακατασκευή των δαπέδων τους,
  • στην κατασκευή αποστραγγιστικού δικτύου ομβρίων της ευρύτερης περιοχής και
  • σε βελτιώσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις φιλοξενίας των επισκεπτών.

tentaa

Η ανακατασκευή των δαπέδων θα γίνει ώστε τα γήπεδα να αποκτήσουν τις επίσημες διαστάσεις που προβλέπονται από τις ισχύουσες αθλητικές προδιαγραφές, αλλά και τις απαιτούμενες περιμετρικές αποστάσεις ασφαλείας. Η επιφάνειά τους θα έχει διπλή κλίση, εγκάρσια και εκατέρωθεν του διαμήκους άξονα, ώστε τα όμβρια ύδατα να απορρέουν χωρίς πρόβλημα στους πλευρικούς αποδέκτες κάθε γηπέδου.

Η περίφραξη θα κατασκευασθεί σε επαφή με τα δάπεδα των γηπέδων και των υφιστάμενων κερκίδων ώστε : α) η παρέμβαση στο φυσικό τοπίο του πάρκου να είναι η ηπιότερη δυνατή, και β) να εμποδίζει την επιφανειακή απορροή των ομβρίων του περιβάλλοντος χώρου διά μέσου των δαπέδων των γηπέδων.

Εξαιτίας της κλίσης του περιβάλλοντος των γηπέδων φυσικού εδάφους και ιδιαίτερα στο βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα του γηπέδου 1, με την κατασκευή της περίφραξης και διαμόρφωση της εισόδου που προβλέπεται, υπάρχει κίνδυνος συσσώρευσης απορρεόντων ομβρίων υδάτων. Συνεπώς, για την αποφυγή λιμναζόντων υδάτων και ενδεχόμενης δημιουργίας «νεροφαγωμάτων», στο τμήμα αυτό και σε επαφή με το τοιχίο της περίφραξης θα κατασκευαστεί στραγγιστήρας από διάτρητους τσιμεντοσωλήνες.

Το συνολικό δίκτυο αποστράγγισης των γηπέδων (στραγγιστήρες και κανάλια) θα καταλήγει στο δίκτυο τσιμεντένιων οχετών που κατασκευάζεται και το οποίο τελικώς καταλήγει στους υφιστάμενους οχετούς ομβρίων των οδών Σφακιανάκη και Λακωνικής.

 

3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο παρέσχε την έγκρισή του για την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσίας στην TUV, με σκοπό την έκδοση πιστοποίησης ή επίσημης γνωμάτευσης για την εγκατάσταση του εξοπλισμού των «Τεχνικών Σκηνής» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

megaro 1

 

4. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΝΩΝ

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν τη σύμβαση που θα συναφθεί μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης, για την εφαρμογή ξεχωριστού «ρεύματος»  συλλογής γυάλινων συσκευασιών (μπλε κώδωνες), παράλληλα με το υφιστάμενο «ρεύμα» του μπλε κάδου. Οι ακριβείς θέσεις χωροθέτησης των νέων κάδων θα προσδιορισθούν μετά από συνεννόηση των αρμοδίων Υπηρεσιών (Καθαριότητας, Κυκλοφοριακού) του Δήμου με τους αντίστοιχους επαγγελματίες, ενώ ο συνολικός αριθμός θα προσαρμοσθεί σταδιακά για την εξυπηρέτηση του συνόλου των αναγκών.

gualina

 

5. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο, με αντίστοιχες αποφάσεις, εγκρίθηκαν η προβολή της Καλαμάτας μέσω χαρτών και ντοκιμαντέρ. Θα εκτυπωθούν χάρτες με χρήσιμες τουριστικές πληροφορίες για την πόλη και την περιοχή της Καλαμάτας, στις εξής ποσότητες: 11.000 χάρτες για τους επισκέπτες της πόλης, δύο όψεων, που διπλώνουν στα έξι, αλλά και 100 μπλοκ χαρτών, με 100 φύλλα το καθένα μεγέθους Α4, για διανομή στους επιβάτες κρουαζιέρας.

xartis

Επίσης, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Τουρισμού, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη δημιουργία τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ που θα αφορά στην προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και στη διατήρηση και προβολή των πολιτιστικών και λαογραφικών στοιχείων, όπως και στην προβολή των τοπικών προϊόντων της περιοχής της Καλαμάτας.

 

6. ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ

Εγκρίθηκε η εφαρμογή διατέξως νόμου που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίο είναι δυνατόν να ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους, ενώ επανέρχοναι σε ισχύ και οι διατάξεις σχετικού νόμου του 2009. Η υποβολή των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνει εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του νέου νόμου, δηλαδή έως 13 Αυγούστου 2014. Για το θέμα αυτό, έχει γίνει ιδιαίτερη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, με τίτλο "Τι προβλέπει ο νόμος για τις ρυθμίσεις οφειλών προς τους Δήμους" και ημερομηνία 17/4/2014.

 

7. ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ύψους 149.560,77 ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2014 για το πρώτο εξάμηνο του έτους και την επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών, με ποσό 89.560,77 ευρώ για εκείνη της Πρωτοβάθμιας και με 60.000 ευρώ για την Επιτροπή των Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Περιλαμβάνεται και η κάλυψη της δαπάνης του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

sxoleia

 

8. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 pasxa 1

Από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η διοργάνωση εκδηλώσεων και η διάθεση πιστώσεων αφενός για τις πασχαλινές εορταστικές εκδηλώσεις του έτους 2014, αφετέρου για την εκδήλωση εορτασμού στη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης του 1821 Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα και Χρήστου Κορομηλά ή Αναγνωσταρά και κατά τρίτον σχετικά με τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Καλαμάτας που έγινε το 1941. 

maxi-kalamatas

9. ΧΡΗΣΙΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τους όρους της σύμβασης χρησιδανείου για την παραχώρηση, κατά χρήση, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, αίθουσας ευρισκομένης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Επίσης, δόθηκε έγκριση για τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας.

Η αίθουσα έχει εμβαδό 60 τετρ. μέτρα και ο Δήμος θα την παραχωρήσει για 5 χρόνια χωρίς αντάλλαγμα. Συνεπεία του μνημονίου συνεργασίας, οι διασώστες της ΕΟΔ Μεσσηνίας θα καλύπτουν υγειονομικά τις εκδηλώσεις του Δήμου (πλην εκείνων με πολιτικό χαρακτήρα). Η συμμετοχή των διασωστών θα είναι εθελοντική και χωρίς καμία αποζημίωση.

ell-om-diaswsis

 

10. ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Το Σώμα ενέκρινε την παράταση παραχώρησης χρήσης πυροσβεστικού οχήματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας μέχρι 31/12/2015. Πρόκειται για όχημα 4x4, που καταρχήν παραχωρήθηκε στην Π.Υ. το 2011 και η παραχώρησή του παρατάθηκε με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

purosvestiko

11. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο δόθηκε έγκριση σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του Δήμου όσον αφορά σε πυροφύλακες, ναυογοσώστες, προσωπικό της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, υπαλλήλους Καθαριότητας και Πρασίνου, καθώς και σε εργατικό προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Για την Υπηρεσία Καθαριότητας εγκρίθηκε η πρόσληψη 23 εργαζομένων με 2μηνη σύμβαση και συγκεκριμένα 8 οδηγών καθαριότητας και 15 εργατών, εφόσον μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία του Μαΐου 2014 δεν έχει ρυθμισθεί το θέμα (λόγω χρονοβόρων διαδικασιών εγκρίσεων) σχετικά με τη δρομολογηθείσα πρόσληψη εποχικού προσωπικού  8μηνης απασχόλησης.

Για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών εγκρίθηκε να προσληφθούν για δίμηνη απασχόληση ένας ηλεκτροσυγκολλητής, ένας τεχνίτης δαπεδοστρώσεων, ένας ελαιοχρωματιστής, δύο τεχνίτες ξυλοτύπων και τρεις εργάτες.

Επίσης, δόθηκε έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας και συγκεκριμένα 5 εργατών κήπων για το δίμηνο από 1/7/2014 έως 31/8/2014, για την αντιμετώπιση των εξαιρετικών αναγκών της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας κατά τη θερινή περίοδο.

Για την εξυπηρέτηση των αναγκών λειτουργίας της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας παρασχέθηκε έγκριση πρόσληψης προσωπικού 36 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έως 2 μήνες. Το προσωπικό αυτό είναι: συντονιστής 1, επιμελητές-τριες 2, ομαδάρχισσες 10, ειδικοί συνεργάτες – ψυχαγωγοί 2, ειδικοί συνεργάτες – χειροτεχνίας 2, γυμναστές-τριες 2, γιατρός 1, νοσοκόμος-α 1, μάγειρας 1, βοηθός μάγειρα 1, αποθηκάριος 1, οδηγός 1, ειδικός τεχνίτης 1, εργάτες 3, εργάτριες 4, διαχειριστής 1, βοηθός διαχειριστή 1, φύλακας 1.

Όσον αφορά σε ναυαγοσώστες, εγκρίθηκε η πρόσληψη 16 ατόμων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, προκειμένου να καλυφθεί η περίοδος από την 1η Ιουνίου έως την 31η Αυγούστου φέτος.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη 40 εργατών πυροπροστασίας με δίμηνη σύμβαση εργασίας για το έτος 2014 και μέσα στην αντιπυρική περίοδο. 

sunergeio

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech