Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το προσεχές Σάββατο ο 14ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ), με τη συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώνει τον 14ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας 10.000 μέτρων για ενήλικες δρομείς και τους παράλληλους αγώνες α) δυναμικού βαδίσματος 10.000 μέτρων για περιπατητές και β) δρόμου 2.000 μέτρων για ανήλικους δρομείς και γονείς.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο Δήμαρχος εξήρε τη σημασία αυτών των αθλητικών διοργανώσεων, που ενισχύουν την ελκυστικότητα της Καλαμάτας και φέρνουν σ’ αυτήν εκατοντάδες επισκέπτες ως δρομείς και συνοδούς. Τόνισε, επίσης, τη στήριξη του Δήμου για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά και τους μεγαλύτερους, ώστε αυτοί να γυμνάζονται. «Είναι θέμα υγείας» επεσήμανε ο Π. Νίκας και ευχαρίστησε τον ΣΔΥΜ για την πρωτοβουλία αυτή. Ο Χρήστος Μπένος, εκ μέρους του ΣΔΥΜ, προσέφερε στο Δήμαρχο, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για την υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος, το μετάλλιο του 14ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, που είναι σκαλισμένο σε ξύλο.
 
ΜΕ ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
 
Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 10.000 μέτρων θα δοθεί το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 και ώρα 18.30. Η νέα διαδρομή, γρήγορη και επίπεδη, ξεκινά από την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, περνά δίπλα από το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων με κατεύθυνση την Παραλία, συνεχίζει επί της Ναυαρίνου, προβλέπεται αναστροφή στο 5ο χιλιόμετρο στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και τερματισμός στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.
Θα βραβευθούν οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10.000 μ. Σε όλους όσοι τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και τοπικά προϊόντα. Θα υπάρχουν κατηγορίες ανά ηλικιακή 10ετία, κληρώσεις δώρων για παιδιά αλλά και για μεγάλους.
Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους.
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
 
• Δυναμικό βάδισμα 10.000 μέτρων, στην ίδια διαδρομή με τον αγώνα δρόμου, με ώρα εκκίνησης 17.45 από την κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου.
• Η εκκίνηση για τον αγώνα δρόμου 10.000 μ. θα δοθεί στις 18.30 από την κεντρική πλατεία.
• Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία ο αγώνας 2.000 μέτρων για ανήλικους δρομείς και γονείς. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί, είναι: κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, Αριστομένους, Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, γύρος Πάρκου, άνοδος από τον ποδηλατόδρομο του Πάρκου, Αριστομένους, κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου.
 
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας www.sdym.gr γίνονται δεκτές έως σήμερα, Πέμπτη 24/04/14.
Προσοχή: περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.
Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5 €, από τη γραμματεία του αγώνα μέχρι τις 18.00 του Σαββάτου.
Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.  (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης) Καλαμάτας (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ).
 
ΑΓΩΝΑΣ 2.000 Μ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η συμμετοχή για τον αγώνα των 2.000 μ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση.
 

 

sinentefxi_gia_agona_dromou.JPGsinentefxi_gia_agona_dromou_1.JPGsinentefxi_gia_agona_dromou_2.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech