Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Επιβάλλεται ο καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων από βλάστηση και κλαδεύματα

Εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι (Ν. 3852/2010, κεφάλαιο Στ΄, άρθρο  94, παράγραφος 1, αριθμός 26) να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό των ακάλυπτων χώρων που κατέχουν, οι οποίοι βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού. Τα ξερά χόρτα και κλαδιά αποτελούν ένα εξαιρετικό εύφλεκτο υλικό, που μπορεί να προκαλέσει ή να υποβοηθήσει την εξάπλωση πυρκαγιάς. Επίσης, τα αδέσποτα ζώα και τρωκτικά, που βρίσκουν καταφύγιο σε ακαθάριστους χώρους, είναι υπεύθυνα για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών. Εξίσου σημαντική είναι η αισθητική υποβάθμιση και αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών του αστικού τοπίου εξαιτίας της ύπαρξης ξερών χόρτων και κλαδευμάτων σε ακάλυπτους χώρους, καθώς με τον τρόπο αυτό δίδεται άσχημη εικόνα στους κατοίκους της πόλης αλλά και στους επισκέπτες της.

Σε  περίπτωση μη καθαρισμού, ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει με δικά του έξοδα σε αυτή τη διαδικασία, χρεώνοντάς στους ιδιοκτήτες τις σχετικές δαπάνες και επιβάλλοντας πρόστιμο.

Για κάθε διευκρίνιση και επιπλέον πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στον αριθμό 27213 60856.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech