Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για το σχεδιασμό σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και σεισμού

Ο Δήμος Καλαμάτας προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, επεσήμανε σήμερα ο Δήμαρχος μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, που συνεκλήθη στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στο Δημαρχείο. «Η πρωτοκαθεδρία ανήκει στην Πυροσβεστική την ώρα του συμβάντος», τόνισε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο Δήμος διαθέτει στόλο 15 πυροσβεστικών οχημάτων, που πάντοτε θέτει στη διάθεση της Υπηρεσίας αυτής, ακόμη και για περιστατικά εκτός των ορίων του Δήμου, κατά πάγια τακτική του εδώ και χρόνια.

sto 1

Τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας θα τεθούν σε διασπορά, σε επίκαιρες θέσεις, την προσεχή Παρασκευή 2 Μαΐου. Επίσης, ο Δήμος θα προσλάβει και φέτος δεκάδες πυροφύλακες, από 1ης Ιουλίου, οι οποίοι θα προβαίνουν σε αποψίλωση και άλλες σχετικές εργασίες πρόληψης, θα επιτηρούν το χώρο στις περιοχές ευθύνης τους και θα επεμβαίνουν όταν το καλέσει η περίσταση. Μάλιστα, ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι πυροφύλακες του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με τα μέλη των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων κατέσβεσαν πολλές πυρκαγιές εν τη γενέσει τους.

sto 3

Η σημερινή σύσκεψη του ΣΤΟ, στο οποίο υπήρξε ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων Δημοσίων Υπηρεσιών και Εθελοντικών Οργανώσεων, είχε ως αντικείμενα το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών, καθώς και για την αντιμετώπιση σεισμικών κινδύνων.

sto 4

ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ

Παρών ήταν και ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, Δημήτρης Κατσαρός, από την Πάτρα, που επαίνεσε το Δήμο Καλαμάτας για το επίπεδο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας και ζήτησε να γίνει και φέτος – όπως τα προηγούμενα χρόνια – κατάλληλη αξιοποίηση των κονδυλίων που κατανεμήθηκαν πρόσφατα για την πυροπροστασία με Υπουργική Απόφαση.

Οι εκπρόσωποι των Υπηρεσιών που μετέσχον στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν επί των ζητημάτων αρμοδιότητάς τους, το ίδιο και οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων. Όλοι, δε, επαναβεβαίωσαν τη  διάθεσή τους για συνεργασία, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων.

Για το θέμα των σεισμών, ο Δήμος Καλαμάτας έχει προβεί σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες σε επίπεδο σχεδιασμού. Ο κ. Κατσαρός μετέφερε την εμπειρία της Κεφαλλονιάς, τονίζοντας πως είναι πολύ χρήσιμη η εγκατάσταση των Υπηρεσιών Πρόνοιας δίπλα στο ΣΤΟ σε περίπτωση συμβάντος, για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο πρώτος πανελλαδικά που έχει προχωρήσει στη σήμανση των χώρων συνάθροισης του κοινού μετά από σεισμό και σχεδιάζει την περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Μπορείτε εδώ να δείτε την εισήγηση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας στη σημερινή σύσκεψη.

sto_1.JPGsto_2.JPGsto_3.JPGsto_4.JPGsto_5.JPGsto_6.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech