Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πάνω από 1.000 άτομα συμμετείχαν στο 14ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας

Με το σύνθημα «Aγώνας της πόλης μας» διοργανώθηκε ο 14ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας το Σάββατο 26 Απριλίου, με αφετηρία στις 18.30, αφιερωμένος στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και με σκοπό να τονώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για το μαζικό αθλητισμό, τον αθλητισμό για όλους. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, καθώς συνολικά 635 δρομείς και βαδιστές τερμάτισαν στο μεγάλο αγώνα και σε αυτόν του δυναμικού βαδίσματος, ενώ τα μικρά παιδιά με τους γονείς ξεπέρασαν τους 400!

in 4

Ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο των απονομών που έκανε σε άνδρες νικητές, επεσήμανε ότι πρόκειται για «πολύ σημαντική γιορτή για την πόλη» και πως εξαιτίας της κάθε χρόνο έρχονται εκατοντάδες δρομείς από άλλες περιοχές, με συνέπεια να αυξάνει η κίνηση σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις της Καλαμάτας. Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους έρχονται από άλλες πόλεις, τους διοργανωτές και επεσήμανε τα οφέλη της άθλησης για την υγεία.

in

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, που διοργάνωσε τους τρεις επιμέρους αγώνες, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλα ξεκίνησαν από την Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας που γέμισε από αθλητές, παιδιά και μουσική, ήταν πραγματικά μια γιορτή. Παρόντες ο ΣΔΥΜ επικοινωνιακά και οργανωτικά, καθώς και o Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στηρίζοντας το όλο εγχείρημα. Οι χορηγοί μας υπερβαίνοντας την οικονομική στενότητα των καιρών, εξασφάλισαν την υλική υποδομή του αγώνα, τα ΜΜΕ παρόντα στη στήριξη και στην διάδοση του αγώνα. Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και το Τμήμα Διασωστών Καλαμάτας δικαιολόγησαν για άλλη μια φορά το όνομά τους. Η Τροχαία ρύθμιζε άψογα την κίνηση η οποία είχε σταματήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα και ευχαριστούμε τους φίλους οδηγούς για την κατανόηση που έδειξαν. Το ασθενοφόρο παρόν και έτσι η εκκίνηση δόθηκε πρώτα για το νέο αγώνα του δυναμικού βαδίσματος στις 17.50 και στη συνέχεια στο μεγάλο αγώνα στις 18.30 κάτω από τις επευφημίες όλων. Τελευταία δόθηκε η εκκίνηση του μικρού αγώνα των παιδιών, που έφθασαν μέχρι τη μέση του πανέμορφου πάρκου και γύρισαν ξανά στην Πλατεία, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους για να πάρουν τα αναμνηστικά τους. Στον αγώνα των παιδιών συμμετείχαν και παιδιά από το ΚΕΦΙΑΠ, κερδίζοντας το ζεστότερο χειροκρότημα και δίνοντας μηνύματα δύναμης, αλληλεγγύης και ισότητας.

in 7

ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Στο μεγάλο αγώνα, το 1ο χιλιόμετρο πέρασε δίπλα στο Πάρκο και σε συνδυασμό με το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης όλα είχαν την δική τους ομορφιά. Έπειτα 4 χλμ. παραλιακά στη Ναυαρίνου όπου η θαλάσσια αύρα και το χειροκρότημα του κόσμου από τα παρακείμενα καφέ κράτησε αμείωτη την ενεργητικότητα των αθλητών. Στο 5ο χλμ. οι δρομείς πραγματοποίησαν αναστροφή και πέρασαν πάλι από την παραλία της πόλης, με κατεύθυνση την πλατεία σε μια επίπεδη και γρήγορη διαδρομή. Οι εθελοντές από τον αδελφό σύλλογο του ΕΟΣ Καλαμάτας και όχι μόνο, βαθιά ανθρώπινοι και αλληλέγγυοι, τροφοδοτούσαν με χαμόγελο και ενθαρρυντικά λόγια τους αγωνιζόμενους. Η γοητεία της διαδρομής διαφυλάχθηκε ιδανικά από την Τροχαία Καλαμάτας και οδήγησε στον τερματισμό με τον πραγματικά πολύ κόσμο που υποδεχόταν τον ένα αθλητή μετά τον άλλο με ζεστό χειροκρότημα και ενθουσιασμό. Οι πολίτες της πόλης ήταν παρόντες και στο φετινό ραντεβού, μακριά από τον καναπέ τους και κόντρα στα μηνύματα των καιρών: βρέθηκαν στην πλατεία για να γιορτάσουν το αθλητικό γεγονός της πόλης.

in 9

Το γιορτινό κλίμα έφτασε στην κορύφωσή του με τις απονομές καθώς και όλο τον κόσμο να απολαμβάνει αυτές τις στιγμές με χαμόγελα και να μοιράζεται τις εμπειρίες του. Αγωνιστικά, ο Γιώργος Καραβίδας (ΑΕΚ, Marathon Club) οδήγησε την κούρσα και ξεχώρισε από την αρχή, ενώ ακολούθησαν οι Αμπτάλλα Ταννούς (Εθνικός ΓΣ) και Νικόδημος Νικολακέας (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος). Στις γυναίκες τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Χρύσα Σταματοπούλου, Ελένη Εξερτζόγλου και Γιώτα Χριστοπούλου του ΣΔΥ Μεσσηνίας.

Ο αριθμός συμμετοχών και η οργανωτική επιτυχία του αγώνα ήταν απλώς αποτέλεσμα της κατάθεσης της ψυχής μας.

Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας συγκινημένος, σας ευχαριστεί όλους και σας περιμένει στις 25/4/2015, στον 15ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου».

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο: http://rx.hu/ymP8 και περισσότερες φωτογραφίες στον σύνδεσμο: http://rx.hu/lN48.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech