Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνέργεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με την τηλεϊατρική

Συνεργικά θα λειτουργούν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με εκείνο της τηλεϊατρικής, για την καλύτερη υγειονομική κάλυψη των κατοίκων στις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Αρφαρών και Άριος, με έμφαση στα απομακρυσμένα Τοπικά Διαμερίσματα. Το πετυχημένο «Βοήθεια στο Σπίτι», που εφαρμόζεται από ολιγομελή ομάδα η οποία δίδει τον καλύτερο εαυτό της, προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στους τομείς συμβουλευτικής, νοσηλευτικής φροντίδας και οικιακής φροντίδας. Οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 90 στην περιφέρεια Αρφαρών και σε 78 σε εκείνες της Θουρίας και του Άριος (μερική εφαρμογή στην τελευταία), τους οποίους τα στελέχη του προγράμματος επισκέπτονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο χθες βράδυ, προσδιορίσθηκε ο τρόπος με τον οποίο οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα, που γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς τη γενική κατάσταση της υγείας των ωφελουμένων, θα ειδοποιούν το γιατρό του προγράμματος τηλεϊατρικής του Δήμου Καλαμάτας, κατά την εκτίμησή τους. Αυτός θα μεταβαίνει επιτόπου όταν υπάρχει ανάγκη, ώστε να εξετάζει τον ηλικιωμένο και να αξιολογούνται κατόπιν τα δεδομένα, για παραπομπή στο Νοσοκομείο ή προκειμένου να ειδοποιηθεί η οικογένεια του ωφελουμένου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, ακόμη, τις εργαζόμενες πως στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, στο νέο Δημαρχείο, θα τεθεί στη διάθεσή τους ένα γραφείο που θα στεγάζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Στην πρώην Καρδιολογική θα εδρεύει το Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τα στελέχη του προγράμματος για τα καλά αποτελέσματα που αυτό έχει. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενες αυτές μισθοδοτούνται από το Δήμο Καλαμάτας ασχέτως του πότε φθάνουν τα χρήματα που το αρμόδιο Υπουργείο στέλνει. Τα στελέχη του «Βοήθεια στο Σπίτι» ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την τακτική μισθοδοσία, τονίζοντας ότι συνάδελφοί τους σε άλλους Δήμους, είναι απλήρωτοι μέχρι και επί ένα χρόνο.

vspiti.JPGvspiti_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech