Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στενή συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικής για πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών

Ο αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, ο πύραρχος Κυριακούλης Κυριακουλέας, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Ο Κ. Γιόβας ευχαρίστησε τον Π. Νίκα για το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύει ο Δήμος Καλαμάτας, θέτοντας τα οχήματά του στη διάθεση της Πυροσβεστικής για κατάσβεση πυρκαγιών ακόμη και εκτός της περιφέρειάς του. Εξήρε, επίσης, τη διασπορά των πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου και την επέμβαση των μελών των Τοπικών Συμβουλίων και των πυροφυλάκων όταν παραστεί ανάγκη. «Με τον τρόπο αυτό, που είναι ο καλύτερος, σβήνουμε δεκάδες πυρκαγιές εν τη γενέσει τους», επεσήμανε ο Δήμαρχος, με τον κ. Γιόβα να συμφωνεί, προσθέτοντας πως είναι πολύ σημαντική και η βοήθεια που προσφέρουν οι αιρετοί του Δήμου σε Τοπικές Κοινότητες, παρέχοντας πληροφορίες για το έδαφος και το οδικό δίκτυο στους πυροσβέστες, κάτι που διευκολύνει την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε το γεγονός πως συντονιστής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η Πυροσβεστική, καθώς και πως ο Δήμος πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να τη βοηθήσει. Από πλευράς προετοιμασίας, διαθέτει Γραφείο Πολιτικής Προστασίας που προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες, συγκαλεί εγκαίρως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, διαθέτει μέσα και προσωπικό, ενώ την ώρα του συμβάντος ο Δήμος ανταποκρίνεται στο μέτρο των δυνατοτήτων του σε ό,τι η Πυροσβεστική ζητήσει.

Για τη διευκόλυνση του έργου της, μάλιστα, ο Δήμος Καλαμάτας θα της παραχωρήσει οικόπεδο 5 στρεμμάτων περίπου, στον κόμβο Λαιΐκων του περιμετρικού. Ο χώρος αυτός είναι κομβικός, διότι μέσω του περιμετρικού η Πυροσβεστική θα μπορεί να παρέμβει άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο της Καλαμάτας. Επίσης, θα είναι δυνατόν τα οχήματά της να φύγουν με μεγάλη ταχύτητα για να παρέμβουν σε όποιο σημείο της Μεσσηνίας παρίσταται ανάγκη. Αυτός ο χώρος θα εξυπηρετεί καλύτερα και τους πολίτες, με τους αναγκαίους χώρους στάθμευσης, ενώ θα παρέχει ανέσεις και στο προσωπικό.

Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Γιόβα για την ανάγκη καθαρισμού οικοπέδων από τη βλάστηση εντός του αστικού ιστού και πολλές φορές και εκτός αυτού, εξηγώντας πως ο Δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους κι όταν αδιαφορούν, επεμβαίνει με συνεργεία του και χρεώνει τα έξοδα. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία με την Πυροσβεστική στον τομέα αυτόν.

giovas.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech