Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας

Κατά τη σημερινή, 21η/2014, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:

1. Διενέργεια φανερής προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρων αιγιαλού στα διοικητικά όρια του Δήμου Καλαμάτας, έτους 2014. Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για 4 από τους 7 προς εκμίσθωση χώρους, προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί θαλάσσια μέσα αναψυχής. Για τους υπολοίπους θα επαναληφθεί η πλειοδοτική δημοπρασία.

aigialos

2. Επί αιτημάτων υπαγωγής στη ρύθμιση του Ν. 4257/2014. Εγκρίθηκαν ως η εισήγηση, για την πληρωμή, με ευνοϊκούς όρους, οφειλών προς το Δήμο Καλαμάτας εκ μέρους πολιτών και επιχειρήσεων.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων για την υλοποίηση προγράμματος δημιουργίας δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης, ύψους 40.000 ευρώ. Κατόπιν προγραμματικής συμβάσεως μεταξύ του Δήμου και της Re:think Κοιν.Σ.ΕΠ., θα δημιουργηθεί δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου από τους πολίτες δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης για κοινή από τους κατοίκους χρήση των κομποστοποιητών, όπου ο παραγωγός απορριμμάτων γίνεται παραγωγός κομπόστ. Η Κοιν.Σ.ΕΠ αναλαμβάνει την τοποθέτηση 36 συνοικιακών κομποστοποιητών και τη διαχείριση τόσο αυτών όσο και των υπολοίπων 24 που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας.

kompostopoiisi

Θα έχει επίσης τη συνολική επιμέλειά τους και την εκπαίδευση των πολιτών στη χρήση τους, ενώ θα φροντίσει για την πιστοποίηση από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας) των ποιοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου από τους κάδους κομπόστ. Η σύμβαση έχει διάρκεια έως 12 Νοεμβρίου 2014. Προοδευτικά, αναμένεται να τοποθετηθούν στην πόλη πάνω από 100 κάδοι κομποστοποίησης. Η εκτίμηση είναι ότι δεκάδες τόνοι οργανικών απορριμμάτων θα παραμένουν στην πόλη και θα ωριμάζουν, αποδίδοντας βελτιωτικό εδάφους.

4. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια ειδών καθαριότητας & ευπρεπισμού και προμήθεια λοιπών ειδών υγιεινής & καθαριότητας έτους 2014 του Δήμου Καλαμάτας και των Νομικών Προσώπων», προϋπολογισμού 50.866,83 ευρώ με το ΦΠΑ. Κατατέθηκαν προσφορές από 6 ενδιαφερόμενους και ανακηρύχθηκαν όλοι προσωρινοί μειοδότες, όσον αφορά στα είδη για τα οποία καθένας προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή. Αυτοί είναι: BBD Νικ. Λαϊνιώτης ΑΕΒΕ, GlassCleaningΑΒΕΕ, Αφεντάκη Αιμ. & Σία ΕΕ, Αδελφοί Π. Μουργή ΑΕ, Health & Protection Γιαννακόπουλος Γ. – Κετζάκης Γ. ΟΕ, Φώτιος Ιωάν. Διαμαντόπουλος.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

5. Επί των πρακτικών (Νο 1 & Νο 2) και επί ενστάσεως κατά του πρακτικού Νο 1 της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Αστική ανάπλαση περιοχής Μεγάρου Χορού Καλαμάτας». Η ένσταση της Π. Νικολόπουλος ΕΕ, δεύτερου μειοδότη, κατά του πρώτου μειοδότη NaquatecAE απερρίφθη.

megaro 1

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

6. Απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών για τη: «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ (αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων) με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγομένων προϊόντων (κομπόστ -  ανακυκλώσιμα κ.λπ.)». Εγκρίθηκε όσον αφορά στην ανάθεση στην Κοιν.Σ.ΕΠ. «Περιβαλλοντική Συνεταιριστική» του προαναφερθέντος έργου, ύψους 565.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

aporrimmata

7. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τη «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγομένων προϊόντων (κομπόστ – ανακυκλώσιμα κ.λπ.)». Εγκρίθηκαν, όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών προϋπολογισμού 2.097.280 ευρώ με το ΦΠΑ.

8. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους στο Δήμο Καλαμάτας για ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης». Εγκρίθηκαν όσον αφορά σε προμήθεια προϋπολογισμού 52.129,88 ευρώ με το ΦΠΑ.

9. Απόδοση λογαριασμού των απαιτούμενων δαπανών για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Α΄ διμήνου 2014. Εγκρίθηκε.

pronoiaka

10. Αποζημίωση για ζημιά αυτοκινήτου από πτώση δένδρου (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech