Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η υποψήφια ευρωβουλευτής Εύα Βαλτζή στο Δημαρχείο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εύα Βαλτζή και συναντήθηκε με το Δήμαρχο. Η κα Βαλτζή είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα, στο χώρο της μεταποίησης και των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων και κατέρχεται στις ευρωεκλογές ως υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος με επικεφαλής το Στέφανο Τζουμάκα, πρώην Υπουργό.

Η Ε. Βαλτζή συνεχάρη τον Π. Νίκα για την τρίτη κατά σειράν εκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου και του ευχήθηκε καρποφόρο θητεία και συνέχιση του έργου του. Τη συζήτηση με το Δήμαρχο απασχόλησαν θέματα σχετικά με τις τοπικές επιχειρήσεις αγροδιατροφικών προϊόντων, για τις οποίες ο Π. Νίκας ανέφερε πως «αν τύχουν υποστήριξης, μπορούν να εξελιχθούν σε ατμομηχανές της μεταποίησης προϊόντων πανελλαδικά».

Πέραν της έλλειψης ρευστότητας, τις τοπικές επιχειρήσεις απασχολεί και η έλλειψη πρώτης ύλης σε σημαντικά προϊόντα όπως τα σύκα, οι αγκινάρες κ.λπ., αλλά και το κόστος μεταφοράς των μεταποιημένων προϊόντων. Ενδεικτικό είναι ότι για να μεταφερθεί ένα container με έτοιμα προϊόντα από την Καλαμάτα στον Πειραιά, κοστίζει περίπου το τριπλάσιο σε σχέση με τη μεταφορά του από τον Πειραιά στο Felixstowe, το μεγαλύτερο λιμάνι για container στη Μεγάλη Βρετανία!

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εύα Βαλτζή, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Καλαμάτας θα κάνει ό,τι μπορεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρειά του σε θέματα προσβασιμότητας και άλλα ζητήματα αρμοδιότητάς του.

valtzi.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech