Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Σύμβαση για τις αναπλάσεις στο Λαδά

Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση πεζοδρόμων Αγίου Νικολάου – κεντρικής οδού και πλατείας Αγίου Βασιλείου στην Τοπική Κοινότητα Λαδά» υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του εργολήπτη. Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 182.524 ευρώ και ο ανάδοχος Naquatec AE προσέφερε έκπτωση 44,02%. Το περιθώριο για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται σε 90 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 – 2013» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από εθνική δαπάνη.

lada

Οι παρεμβάσεις στο Λαδά συνίστανται, μεταξύ άλλων, σε:

1. Επί μήκους 130 μέτρων, στην κεντρική οδό, καθαίρεση του υπάρχοντος οπλισμένου σκυροδέματος, κατασκευή βάσης και κατόπιν λιθόστρωτου, στο κέντρο του οποίου θα διαμορφωθεί πλακόστρωτη αύλακα για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων

2. Στον πεζόδρομο από την πλατεία προς τον Άγιο Βασίλειο, θα γίνουν διερευνητικές τομές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει παλιό καλντερίμι, κάτω από τους αναβαθμούς που έχουν κατασκευασθεί από σκυρόδεμα. Εάν υφίσταται καλντερίμι, αυτό θα αποκατασταθεί με την παλιά τεχνική. Εάν δεν υπάρχει, το υπάρχον σκυρόδεμα στους αναβαθμούς θα αποξηλωθεί και θα αντικατασταθεί με κλιμακωτή λιθόστρωτη ράμπα, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού θα κατασκευασθεί λιθόστρωτο με την παλιά τεχνική. Η παρέμβαση θα έχει μήκος 20 μέτρα.

3. Στον πεζόδρομο που οδηγεί στο Ναό του Αγίου Νικολάου, θα γίνουν διερευνητικές τομές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει παλιό καλντερίμι. Εάν υφίσταται καλντερίμι, αυτό θα αποκατασταθεί με την παλιά τεχνική. Εάν δεν υπάρχει καλντερίμι, θα κατασκευασθεί λιθόστρωτο από ακανόνιστους λίθους της περιοχής ή αναλόγου τύπου (παλιά τεχνική). Η παρέμβαση θα έχει μήκος 55 μέτρα.

Θα κατασκευασθεί, επίσης, υπόγειο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στους πεζοδρόμους προς τους Ναούς Αγίου Βασιλείου και Αγίου Νικολάου και θα γίνουν φυτεύσεις.

lada.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech