Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

TEDx με δράσεις και μουσική ποδηλατοβόλτα στην Καλαμάτα

«Ένας Κόσμος Πέρα από τα Όρια» ξεκινά στη Καλαμάτα.

“Once we accept our limits, we go beyond them”, Albert Einstein.

Αναγνωρίζουμε τα όρια μας και τα ξεπερνάμε, αυτή είναι η πρόκληση του τρίτου TEDxKalamata που θα φέρει τον τίτλο “Limits” και θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η διενέργεια, όμως, του TEDxKalamata περιλαμβάνει και δράσεις στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων και μουσική ποδηλατοβόλτα, οι οποίες έχουν την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

TED

Συγκεκριμένα, στην Καλαμάτα προγραμματίζονται οι εξής δραστηριότητες:

1. Ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου και επί της οδού Αντωνοπούλου

2. Τριάντα ποδήλατα στη διάθεση των δημοτών, για μετακινήσεις στην πόλη και ψυχαγωγία, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουνίου. Θα είναι διαθέσιμα σε χώρο παραπλεύρως του ενημερωτικού περιπτέρου

3. Αναχώρηση λεωφορείων για την Αρχαία Μεσσήνη, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουνίου, για την παρακολούθηση του TEDx, με σημείο επιβίβασης την οδό Νέδοντος, πίσω από τον ΟΤΕ. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κάνετε κράτηση για το λεωφορείοhttp://rx.hu/7RZT

4. Μουσική ποδηλατοβόλτα στην Καλαμάτα, την Κυριακή 8 Ιουνίου, που θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί από την κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου και θ' ακολουθήσει τη διαδρομή: Αριστομένους, Ψαρών, λιμάνι, οδός Ναυαρίνου, ξενοδοχείο Filoxenia. Αναμένεται να μετάσχει ο τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας και προγραμματίζεται η κινηματογράφησή της για την παραγωγή video clip.

Πέρυσι, το TEDx Kalamata υπήρξε το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί ως δεύτερο στην λίστα “από τα must seen to believe” ανάμεσα στα περίπου 5.000 TEDx events παγκοσμίως. Φέτος, το TEDx θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης που αποκαλύφθηκε από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη. «Θέλω να φτάσουμε στο σημείο να αγγίζουμε τα αγάλματα. Μνημεία ξεκομμένα από το χώρο τους είναι παρωχημένη ιδέα» έχει δηλώσει ο ίδιος, επιτρέποντας στους διοργανωτές να υποδεχθούν ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών σ’ ένα λίκνο πολιτισμού.

"Φετινή θεματική, τα Όρια. Όρια προσωπικά, όρια κοινωνικά, όρια που θέτει η θέση μας στον χάρτη, η θρησκεία, η γλώσσα μας, τα ταμπού και οι κοινωνικές αντιλήψεις που είναι εκεί για να μας προσδώσουν αρχικά την ταυτότητα μας, να αποτελέσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια μας, ώστε να μπορέσουμε να τεντώσουμε το σώμα και τη ψυχή μας διεκδικώντας μια ύπαρξη πέρα από αυτά", σύμφωνα με όσα πρεσβεύει το TEDx Kalamata.

poster

Το TEDx Kalamata 2014 έρχεται να μιλήσει για το παράδοξο των ορίων, για τα όρια που άλλοτε μας φυλακίζουν και άλλοτε αποτελούν πυξίδα για μια καλύτερη ζωή. Φέτος επιλέχθηκε μια προκλητική θεματική, ώστε να ακουστούν ιστορίες ανθρώπων που παρά τις φαινομενικά “δεδομένες δυνατότητές” τους, κατόρθωσαν να  αλλάξουν τον κόσμο μετατοπίζοντας τόσο τα όρια τα δικά τους όσο και της παγκόσμιας κοινωνίας. Ανθρώπους που έρχονται στη Καλαμάτα για να διηγηθούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να αποδείξουν πως «ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα βήμα».

Οι ομιλητές είναι οι εξής:

 • Γιώργος Λαζαρίδης - Ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο

lazarides

 • Encardia - Το ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής της Μεσογείου

encardia 

 • Guillaume Nerry - ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης

guillaume

 • Safak Pavey - Η πολιτικός και διπλωμάτης, υπερασπίστρια των κοινωνικά αποκλεισμένων

safak

 • Κωστής Μαραβέγιας - Ο πολυτάλαντος Έλληνας μουσικός

maravegias

 • Alexandra Cousteau - Η περιβαλλοντολόγος εγγονή του Jacques - Yves Cousteau

alexandra

 • Daniel “CLOUD” Campos - Ο χορευτής της Madonna και της Shakira

daniel

 • Simon Critchley - O Βρετανός φιλόσοφος του New School της Νέα Υόρκης

simon

 • Alyssa Carson - Η 12χρονη που θα ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη

alyssa

 • Adam Pearson - O ηθοποιός του Hollywood με το ιδιαίτερο πρόσωπο

pearson

 

Σχετικά με το ΤΕDx Kalamata

ToTEDx Kalamata είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 20 νέων, που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν στην πόλη της Καλαμάτας έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια.

Πιστεύει στη δυναμική της πόλης της Καλαμάτας, οραματίζεται την αποκέντρωση και μία πόλη που χτίζει πάνω στα δυνατά της σημεία. Μία πόλη που δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί τον οδηγό για ένα νέο μοντέλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το Δεκέμβριο του 2012, η Καλαμάτα έγινε η πρώτη πόλη της ελληνικής περιφέρειας που διοργάνωσε TEDx, με όραμα την ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Περισσότερες πληροφορίες για το TEDx Kalamata μπορείτε να βρείτε στο www.tedxkalamata.com

Σχετικά με το ΤΕD

Το TED (Technology, Entertainment, Design) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη στις ‘Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν’. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1984 ως ένα συνέδριο που στόχο είχε να φέρει σε επαφή τρεις κόσμους: Τεχνολογία, Ψυχαγωγία, Σχεδιασμό.

Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών του TED, βασικό ρόλο παίζουν τα προγράμματα TEDx. Το “x” δηλώνει την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

www.ted.com

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

 • dummy(+30) 27213 60700

 • dummy(+30) 27213 60760

 • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech