Διαπλάτυνση οδού και διαμόρφωση πλατείας έναντι Αγίας Κυριακής στα Ακοβίτικα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση από το Δήμο Καλαμάτας του έργου: «Διαπλάτυνση οδού Μαρίνου Αντύπα και διαμόρφωση χώρου πλατείας στη συνοικία Ακοβίτικα της Καλαμάτας», προϋπ. 24.800 ευρώ με το ΦΠΑ, του οποίου ο ανάδοχος Β. Βλασταράς ΑΤΕ προέκυψε με ηλεκτρονική κλήρωση.

Η μελέτη που υλοποιείται, αφορά στη διαπλάτυνση της μοναδικής κεντρικής οδού του συνοικισμού των Ακοβίτικων, που είναι η οδός Μαρίνου Αντύπα, επί μήκους περίπου 150 μέτρων. Πρόκειται για την οδό, η οποία οδηγεί από την οδό Κωστοπούλου (συνδέει τη Νέα Είσοδο με την Αθηνών) στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής. Πέραν αυτού, το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση του δημοτικού χώρου έναντι της παραπάνω Εκκλησίας, επιφάνειας περίπου 1.500 τετραγωνικών μέτρων, που θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.
Στην οδό Μαρίνου Αντύπα θα κατασκευασθεί μόνο το βόρειο πεζοδρόμιο, σε τμήμα του οποίου - στη συμβολή με την οδό Κωστοπούλου - θα δημιουργηθεί κατάλληλος δημοτικός χώρος για ανοικτό πάρκινγκ, χωρητικότητας 14 θέσεων, ενώ σε μελλοντική φάση θα κατασκευασθεί και το νότιο πεζοδρόμιο.
Σε ό,τι αφορά στον υπαίθριο χωμάτινο δημοτικό χώρο έναντι του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής, θα γίνει οριοθέτησή του - στα όρια που καθορίζονται από το Σχέδιο Πόλης Καλαμάτας - και διαμόρφωσή του σε χώρο αναψυχής των κατοίκων της περιοχής, με ενίσχυση κυρίως του υπάρχοντος πρασίνου με ψηλά δέντρα και θάμνους μπορντούρας. Επίσης, θα διαμορφωθεί χώρος με τσιμεντένιο δάπεδο για την τέλεση υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων.

P6210062_Medium.JPGP6210063_Medium.JPGP6210064_Medium.JPGP6210065_Medium.JPGP6210066_Medium.JPGP6210067_Medium.JPG

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud