Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ανάπλαση σε Φαρών και Πλάτωνος: τήρηση των διατάξεων για ομαλή επαγγελματική δραστηριότητα

Η ανάπλαση στις οδούς Φαρών και Πλάτωνος βαίνει προς ολοκλήρωση. Το άνετο πεζοδρόμιο στη δυτική πλευρά της Φαρών και στη νότια της Πλάτωνος, που κατασκευάσθηκε στο πλαίσιο έργου με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ και με πιστώσεις από το ΕΣΠΑ, αλλάζει τη μορφή και τη λειτουργία αυτών των οδών, καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία των πεζών, βελτιώνοντας ταυτοχρόνως και την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει θεσπίσει κανονιστικές διατάξεις όσον αφορά στα καταστήματα, για την καλύτερη λειτουργία των τμημάτων στις παραπάνω οδούς όπου διενεργήθηκε ανάπλαση. Με σχετική του επιστολή προς τους καταστηματάρχες των περιοχών αυτών, ο Δήμαρχος επισημαίνει την αναγκαιότητα εφαρμογής των σχετικών κανονιστικών αποφάσεων. Στην επιστολή αυτή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Σας γνωρίζουμε ότι με την 343/2013 ομόφωνη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου οριοθετήθηκε ο κοινόχρηστος χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων ως εξής:

α) Στο δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Φαρών (από Ναυαρίνου έως Αριστοτέλους) δημιουργήθηκε ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με μέγιστο πλάτος έως 1,80 μ. από την οικοδομική γραμμή και η απόστασή της από τη ζώνη όδευσης τυφλών θα είναι τουλάχιστον 0,50 μ., σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ο υπόλοιπος χώρος πλάτους 1,50 μ. μέχρι το όριο φύτευσης των δέντρων, θα παραμένει ελεύθερος για τη διέλευση των πεζών, σύμφωνα με την 543/2010 Απόφαση του Δ.Σ. «Γενική κανονιστική απόφαση για την χρήση κοινοχρήστων χώρων».

β)  Στο ίδιο πεζοδρόμιο η ζώνη ανάπτυξης των εμπορευμάτων θα έχει πλάτος 1,00 μ. από την οικοδομική γραμμή.

γ) Στην οδό Πλάτωνος, λόγω του μικρού πλάτους του πεζοδρομίου και της ύπαρξης δέντρων και ζώνης όδευσης τυφλών, δε δημιουργείται ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Όσον αφορά στη δημιουργία ζώνης ανάπτυξης εμπορευμάτων πλάτους το πολύ 1,00 μ., αυτή επιτρέπεται στην περίπτωση που το πλάτος του εναπομένοντος χώρου από τη ζώνη όδευσης τυφλών, αφαιρουμένου του 0,50 μ., δίδει αυτή τη δυνατότητα. 

Σε ό,τι αφορά στην σκίαση των παραπάνω χώρων, στις μη μόνιμες κατασκευές και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, στο ύψος τοποθέτησης εμπορευμάτων επί των προσόψεων κ.λπ., θα ισχύουν τα αναγραφόμενα στις διατάξεις της υπ’ αριθ. 543/2010 Απόφασης του Δ.Σ. «Γενική κανονιστική απόφαση για την χρήση κοινοχρήστων χώρων».

Ύστερα απ’ αυτά, παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των παραπάνω κανονιστικών αποφάσεων. Από τις προσεχείς ημέρες ξεκινά ο έλεγχος στην περιοχή από το Τμήμα Ελέγχου του Δήμου και την Ελληνική Αστυνομία και στην περίπτωση παρέκκλισης από τις κανονιστικές αποφάσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech