Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνεδρίασε στις 17 Ιουνίου 2014 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Συνήλθε σήμερα, στην 7η/2014 συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, προβαίνοντας σε συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων:

1. Έγκριση διαδρομής τουριστικού λεωφορείου ανοικτού τύπου. Εγκρίθηκε η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για κυκλική διαδρομή ως εξής: αφετηρία – Ψαρών – Λυκούργου – Νέδοντος – Σαλαμίνος – Ψαρών – Αναλήψεως – Ναυαρίνου – Μάνης – αναστροφή στο Messinian Bay – Μάνης – Ναυαρίνου - Φαρών – Βασ. Γεωργίου – Φραντζή – Κεφάλα – Αρτέμιδος – Σταδίου – Υπαπαντής – Χρυσοστόμου Θέμελη - Φάριος – Μητροπολίτου Μελετίου – Υπαπαντής – Σταδίου – Νέδοντος – Σπάρτης - Γέφυρα Αγοράς – Αρτέμιδος – Γέφυρα Σταδίου – Νέδοντος – Κροντήρη – Αριστομένους – Μακεδονίας – Ψαρών.

2. Έγκριση μη μονίμων κατασκευών (πέργκολες κ.λπ.) στις οδούς Αμφείας και Διός Ιθωμάτα. Η Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης όσον αφορά στην τοποθέτηση, στις οδούς αυτές του Ιστορικού Κέντρου, μη μονίμων κατασκευών όπως πέργκολες, σκίαστρα κ.λπ., με τη μορφή αψίδων. Οι αψίδες θα συνδέονται με δικτυώματα που θα διαμορφώνουν κατάλληλες επιφάνειες (κρεβατίνες) για την ανάπτυξη αναρριχωμένων φυτών. Θα δημιουργηθούν συνθέσεις από κληματίδες, πασιφλόρες, γιασεμί, και βουκαμβίλιες, που αναπτυσσόμενα σε ζαρντινιέρες – λάκκους φύτευσης θα σκιάζουν τους δρόμους αυτούς του Ιστορικού Κέντρου. Με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμισθεί η αισθητική και αφετέρου η σκιά των φυτών θα προσφέρει ηλιοπροστασία στους διαβάτες. Η όλη ανάπτυξη των κατασκευών θα προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες των όψεων των αξιόλογων κτηρίων.

3. Έγκριση κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτηρίων. Εγκρίθηκε η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τη λήψη απόφασης για κατεδάφιση κτηρίων τα οποία είναι επικινδύνως ετοιμόρροπα και βρίσκονται το μεν πρώτο επί των οδών Νέστορος και Ποσειδώνος στη μαρίνα Καλαμάτας (βορείως του Yachting Club), το δε δεύτερο στην Τοπική Κοινότητα Πηδήματος.

katedafisi

4. Αφαίρεση δένδρων λόγω επικινδυνότητας στο 10ο Νηπιαγωγείο, στο 5ο Νηπιαγωγείο, στην πλατεία Φραγκόλιμνας, στο Νεκροταφείο Καλαμάτας, στην οδό Αχιλλέως και σε πάροδο της οδού Σανταρόζα. Εγκρίθηκε.

koimitirio

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech