Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ψηφιακό σήμα στην τηλεόραση στην Πελοπόννησο, επανασυντονισμός των δεκτών

Σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (30150/901/φ111α/16-05-14, Φ.Ε.Κ. Β' 1338/27-05-14, στις 27 Ιουνίου 2014, περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα παρακολουθούν τα τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά.

Σε ανακοίνωση της Digea, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch – off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Πιο αναλυτικά, πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα θα έχουν πλέον οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.

a

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων, για την Πελοπόννησο ορίζονται 19 Κέντρα Εκπομπής εκ των οποίων τα 3 (Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι) εκπέμπουν ήδη στις μεταβατικές συχνότητες. Δηλαδή, οι κάτοικοι που ανήκουν στην περιοχή κάλυψης των κέντρων Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες.

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.

Παρατίθεται σχετικός χάρτης με την κάλυψη στις περιοχές Μεσσηνίας και Λακωνίας, όπως τον έχει εκπονήσει η Digea. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας φρόντισε, και για τις περιοχές που δεν καλύπτονται από ψηφιακό σήμα, όπως τα χωριά του Ταϋγέτου, να παρέχονται τηλεοπτικά προγράμματα μέσω αναμεταδοτών.

a.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech