Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνέντευξη του Δημάρχου στο ΡΙΚ

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ της Κύπρου, συνεργείο του οποίου επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο, παραχώρησε ο Δήμαρχος.

Ο Π. Νίκας χαιρέτισε την παρουσία των συντελεστών του προγράμματος του ΡΙΚ στην Καλαμάτα, επισημαίνοντας τους δεσμούς αδελφοσύνης της πόλης μας με την Κύπρο. Τόνισε, δε, πως «η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή έχουν δώσει πολλά παιδιά τους στον αγώνα για την Κύπρο». Ανέφερε ακόμη πως στην Καλαμάτα ζουν και εργάζονται πολλοί Κύπριοι, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην πρόοδο του τόπου.

Ο Δήμαρχος έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία της περιοχής μας, τονίζοντας πως το σημαντικότερο γεγονός υπήρξε η κήρυξη της Επαναστάσεως του 1821, στις 23 Μαρτίου, στην Καλαμάτα. «Ελπίζουμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση, με την ανακήρυξη της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021», προσέθεσε ο Παν. Νίκας.
 
rik
 
Μετά από μικρή αναφορά στο χαρακτήρα της πόλης κατά το 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ού, ο Δήμαρχος είπε πως σήμερα η Καλαμάτα και η περιοχή της βασίζονται στην παραγωγή ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων και στον τουρισμό. Αναφέρθηκε, δε, στη βελτιωμένη προσβασιμότητα μέσω του αυτοκινητοδρόμου αλλά και εξαιτίας των διεθνών αεροπορικών συνδέσεων, με 30 πόλεις της Ευρώπης για πάνω από 8 μήνες το χρόνο. Υπογράμμισε, επίσης, τη μεγάλη συμβολή της Costa Navarino στην ανάδειξη του τόπου μας στον τουριστικό τομέα, καθώς και της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία – μέσω της Aegean– συνέβαλε και στη βελτίωση της προσβασιμότητας από πλευράς αεροπορικών δρομολογίων.
 
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στο δυναμισμό της Καλαμάτας και την παρουσία της νεολαίας, τονίζοντας πως η πόλη διαθέτει Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ. Κάλεσε, δε, τα αδέλφια μας από την Κύπρο να την επισκεφθούν, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι.
 
rik 1
 
Σημειώνεται πως το συνεργείο του ΡΙΚ επέβαινε στο "Salamis Filoxenia", υπό κυπριακή σημαία κρουαζιερόπλοιο, που σήμερα κατέπλευσε στην Καλαμάτα. Το ΡΙΚ, σε συνεργασία με την Salamis Cruises Lines, θα ετοιμάσει ντοκιμαντέρ, τα οποία θα προβληθούν κατά τη νέα τηλεοπτική περίοδο 2014 – 2015, που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο του 2014. Θέμα τους θα είναι: «Γεύση και άρωμα Ελλάδας». Τα ντοκιμαντέρ θα αφορούν στο θρησκευτικό τουρισμό και στον τουρισμό γενικού ενδιαφέροντος (αξιοθέατα πόλεων - σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος - γαστρονομία - τοπική κουζίνα κ.λπ.). Οι εκπρόσωποι του καναλιού και τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου έφθασαν στην Καλαμάτα για να καταγράψουν τα αξιοθέατα, τις ομορφιές και τις τοπικές συνταγές και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

rik.JPGrik_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech