Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Προβολή της Καλαμάτας από το ΡΙΚ με ντοκιμαντέρ

Εκατοντάδες Κύπριοι τουρίστες επισκέφθηκαν σήμερα την Καλαμάτα, στο πλαίσιο κρουαζιέρας με το σκάφος “Salamis Filoxenia”. Στο κυπριακού νηολογίου κρουαζιερόπλοιο, που προερχόταν από την Πάτρα και έχει επόμενο σταθμό τη Ρόδο, επέβαινε και τηλεοπτικό συνεργείο του ΡΙΚ, με σκοπό να καταγράψει τις ομορφιές της Καλαμάτας.

krouaziera 1

Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν το πρωί, λίγο μετά τον κατάπλου του σκάφους στο λιμένα Καλαμάτας, στελέχη του Γραφείου Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου και τους προσέφεραν χάρτες, ενώ τους έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες. Παρόντες ήσαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, που προσέφεραν στους επισκέπτες τοπικά προϊόντα. Επίσης, ο Δήμος συνέδραμε το τηλεοπτικό συνεργείο του ΡΙΚ, παρέχοντας μέσο μετακίνησης και εθελοντή ξεναγό.

krouaziera 2

ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΡΙΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με τη βοήθεια του Δήμου, το συνεργείο της τηλεόρασης του ΡΙΚ πραγματοποίησε γυρίσματα στην Καλαμάτα, αποτυπώνοντας:

  • Την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και το κέντρο της πόλης (Πνευματικό Κέντρο, κτήριο Δημαρχείου, πεζόδρομο Αριστομένους και τα εμπορικά καταστήματα)

plateia 1

  • Το Ιστορικό Κέντρο, το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, το κάστρο της Καλαμάτας
  • Την τοπική κουζίνα, με μαγειρέματα μπροστά στο βυζαντινό Iερό Nαό των Αγίων Αποστόλων

sef

  • Τη Βέργα, καθώς και τη θέα προς την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας.

Η κινηματογράφηση από το ΡΙΚ έγινε στο πλαίσιο προετοιμασίας ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με την Salamis Cruises Lines, τα οποία θα προβληθούν κατά τη νέα τηλεοπτική περίοδο 2014 – 2015, που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο του 2014. Θέμα τους θα είναι: «Γεύση και άρωμα Ελλάδας». Τα ντοκιμαντέρ θα αφορούν στο θρησκευτικό τουρισμό και στον τουρισμό γενικού ενδιαφέροντος (αξιοθέατα πόλεων - σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος - γαστρονομία - τοπική κουζίνα κ.λπ.). 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech