Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Με λαμπρότητα η επέτειος της Μάχης της Βέργας

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η επέτειος της Μάχης της Βέργας, κατά το διήμερο 21 και 22 Ιουνίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων η κάθοδος της Ιεράς Εικόνος «Η Ελπίς των Χριστιανών» στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού Βέργας, ακολούθησαν δε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πάρκο του Αλμυρού από μέλη του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας.
Το πρωί της Κυριακής 22 Ιουνίου, τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκο, συμπαραστατούμενο από ιερείς, παρουσία – μεταξύ άλλων – του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, εκπροσώπων Οργανώσεων, μαθητών και μαθητριών και κοινού, με την Ιερή Εικόνα στο κέντρο της παρατάξεως, στη θέση Μάνδρα Αλμυρού.
Ακολούθησαν επιμνημόσυνη Δέηση προ του εκεί υπάρχοντος Ηρώου των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων, έναν εκ των οποίων κατέθεσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων, Μανιατών, Μεσσηνίων και άλλων, οι οποίοι αντιμετώπισαν με επιτυχία το τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ το 1826 και τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Γεώργιος Τζαννετάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Μανιατών. Στη συνέχεια, έγιναν απαγγελίες ποιημάτων από μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας, καθώς και από το συνταξιούχο δάσκαλο κ. Ρήγα, ενώ παρευρίσκοντο με τις σημαίες τους μέλη του Συλλόγου «Κομάντος ΄74», οι οποίοι πολέμησαν στην Κύπρο κατά του «Αττίλα» το 1974.
Ύστερα από την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς.
Μετά το πέρας της εκδηλώσεως προσφέρθηκαν καφές – αναψυκτικό από το Δήμο Καλαμάτας.
 
 
 
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech