Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Τοποθετείται οπλισμός σιδήρου μπετόν, για τα θεμέλια του νέου κτηρίου του 8ου Δημοτικού

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η τοποθέτηση του οπλισμού από σίδηρο μπετόν, για τη θεμελίωση του νέου κτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το 8ο Δημοτικό – που εξυπηρετεί μιαν πολυπληθή περιοχή – θα παύσει να στεγάζεται σε λυόμενα βαρέως τύπου, που είχε δωρίσει η ολλανδική κυβέρνηση μετά τους σεισμούς του 1986.
 
Η εταιρεία Latern Construction Company SA, που ανεκηρύχθη μειοδότρια στο σχετικό διαγωνισμό με έκπτωση 49,31%, έχει προθεσμία 18 μηνών από τις 10 Μαρτίου 2014 – όταν υπεγράφη η σχετική σύμβαση - για την αποπεράτωση του έργου. Το εργοτάξιο αναπτύχθηκε και οι εργασίες είναι σε εξέλιξη, στο χώρο όπου βρισκόταν έως σήμερα το γήπεδο μπάσκετ, στο προαύλιο του σχολείου.
 
8d 1
 
Υπενθυμίζεται πως κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, το έργο προϋπολογισμού 4.170.000 ευρώ με το ΦΠΑ έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» του ΕΣΠΑ. Τη μελέτη εκπόνησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και το σχετικό αίτημα του Δήμου υπεβλήθη σε πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα -Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι».
 
ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ
 
Το κτήριο του 8ου Δημοτικού Σχολείου κατασκευάζεται σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ο.Τ. 496 του εγκεκριμένου Πολεοδομικού Σχεδίου Πόλης Καλαμάτας στην περιοχή Νησάκι και συγκεκριμένα στις συμβολές των οδών Χίου–Ιερολοχιτών και Ιερολοχιτών-Σπετσών, επί γηπέδου συνολικής εκτάσεως 3.599,63 τετρ. μέτρων.
 
Πρόκειται για τριώροφο κτήριο με υπόγειο, ελαφρώς υπερυψωμένο από την τελική στάθμη εδάφους κατά 50 cm περίπου, έχει δε τοποθετηθεί πανταχόθεν ελεύθερα στο αντίστοιχο οικόπεδο, με συνολική δομήσιμη επιφάνεια 2.055,12 τετρ. μέτρα (ισόγειο + Α΄ όροφος + Β΄ όροφος).
 
Το ισόγειο θα περιλαμβάνει μία αίθουσα διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κέντρο του ισογείου, χώρους υγιεινής μαθητών και ΑμεΑ, γραφείο διευθυντή και δασκάλων, βοηθητικούς χώρους (γραφείο φύλακα, ιατρείο, κυλικείο και αρχείο) και έναν στεγασμένο χώρο διαλειμμάτων, συνολικής επιφάνειας 711,26 τετρ. μέτρων.
 
Επίσης, ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει τρεις κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα αισθητικής αγωγής και μία ξένων γλωσσών, τη βιβλιοθήκη του σχολείου, άλλους βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής μαθητών, και τέλος το χώρο εστίασης μαθητών που αποτελείται από κουζίνα, αποθήκη και τραπεζαρία φαγητού, συνολικής επιφάνειας 734,56 τετρ. μέτρων.
 
8di
 
Ομοίως, ο Β΄ όροφος θα περιλαμβάνει έξι κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πληροφορικής και μία φυσικής – χημείας, καθώς και μία αίθουσα του συλλόγου γονέων, συνολικής επιφάνειας 608,80 τετρ. μέτρων.
 
Στο υπόγειο του σχολείου, επιφανείας 784,56 τετρ. μέτρων, προβλέπονται χώρος στάθμευσης εννέα συνολικά αυτοκινήτων, αποθήκες όλων των ειδών (γενική αποθήκη και αποθήκη οργάνων γυμναστικής), καθώς και όλοι οι απαιτούμενοι χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως λεβητοστάσιο, δεξαμενή καυσίμου, μηχανοστάσιο, αντλιοστάσιο κ.λπ.
 
8d.JPG8di.JPG8di_1.JPG8di_2.JPG8d_1.JPG8d_2.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech