Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ για την αξιολόγηση εργαζομένων, το ΕΣΠΑ και τους ελέγχους

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, μιλώντας στην ενημερωτική συνάντηση αιρετών Αττικής και Πελοποννήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων που διοργανώνει η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΕΤΑΑ, εξέθεσε αξιοπρόσεκτες θέσεις και αιτήματα των δημάρχων. Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Θεόφιλου Λεονταρίδη και του Υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου , ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής, αφού τόνισε πως η ΚΕΔΕ επιδιώκει συνεργασία και με το Υπουργείο Εσωτερικών και με τους εργαζόμενους στους δήμους, για την επίλυση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση:

 

«ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Αναφερθείς στο θέμα της αξιολόγησης δομών και προσωπικού της Αυτοδιοίκησης, το χαρακτήρισε «κομβικό ζήτημα». «Πιστεύουμε στην αξιολόγηση» είπε, με στόχο την αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ήδη έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Χαρακτήρισε, επίσης, αυθαίρετo και χωρίς επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση το σύστημα των ποσοστώσεων.

 

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

Ο κ. Ασκούνης εξέφρασε την πάγια θέση της ΚΕΔΕ να υπάρξει ξεχωριστό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την Αυτοδιοίκηση και ζήτησε να σταματήσει το «παιχνίδι» των περιφερειαρχών να μοιράζουν υποσχέσεις για χρηματοδοτήσεις έργων στους δήμους.

 

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΕΣ

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο θέμα των 11 ελεγκτικών μηχανισμών της Αυτοδιοίκησης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αυτοδιοίκηση τάσσεται υπέρ ενός συστήματος ελέγχου που διασφαλίζει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στη λειτουργία των δήμων. Τόνισε όμως την ανάγκη να τηρείται η νομιμότητα και γι’ αυτούς που ελέγχουν την Αυτοδιοίκηση.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech