Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ Δήμου και Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Η ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας υπήρξε το επίκεντρο συναντήσεως σήμερα, στην οποία μετέσχον ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος, καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι από πλευράς Μητροπόλεως και Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως «η συνάντηση υπήρξε δημιουργική και αποτελεσματική, όπως είναι κάθε φορά οι συναντήσεις μας με το Μητροπολίτη, ο οποίος στηρίζει το Δήμο μας σε κάθε σημαντική για το κοινωνικό σύνολο προσπάθεια».

Ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει την ανταλλαγή οικοπέδων, παραχωρώντας ισάξια οικόπεδα στην περιοχή της Αρτέμιδος, ώστε να τεθούν στη διάθεσή του από πλευράς Μητροπόλεως (ανήκουν στα Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα και σε Ιερά Μονή) τα εξής οικόπεδα:

1. Έκταση περίπου 1.300 τετρ. μέτρων στην είσοδο του Κάστρου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων και αναστροφής τουριστικών λεωφορείων

2. Έκταση περίπου 3.000 τετρ. μέτρων στην Αγία Παρασκευή, περιοχή όπου δεν υπάρχει άλλος ανοικτός χώρος.

«Σήμερα ελήφθη η καταρχήν απόφαση και θα ακολουθήσει η γραφειοκρατική διαδικασία», ανέφερε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας πως όσον αφορά στην πολεοδομική μελέτη Κηπούπολης, έχει προσδιορισθεί χώρος για την κατασκευή Ναού.

Mitropolitis.JPGMitropolitis_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech