Χιλιάδες στο παραλιακό μέτωπο για την 3η Γαλάζια Νύχτα / 2018

Χιλιάδες Καλαματιανών και επισκεπτών κατέκλυσαν την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, από την πόλη μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια, κατά την 3η Γαλάζια Νύχτα, το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου 2018 προς Σάββατο 23 του μήνα. Πρόκειται για μιαν εκδήλωση που καθιερώθηκε ως θεσμός, για να επισημαίνει την έναρξη της θερινής περιόδου, συμβάλλοντας στην προβολή της Καλαμάτας και των περιχώρων της, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, καθώς και την τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της παραλιακής ζώνης.

1

Η 3η Γαλάζια Νύχτα ήταν μια βραδιά αναψυχής, χαλάρωσης, δροσιάς με νυχτερινό μπάνιο παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός τις προηγούμενες ημέρες, γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδι, κέφι και χαμόγελα.
Επίκεντρο της διασκέδασης υπήρξε ο χώρος που εκτείνεται σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, από την Κεντρική Προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας και ανατολικά, καθώς και η παραλία της Μικρής Μαντίνειας, στον οποίο πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης, με ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJ και 14 σχολές χορού με πολλούς χορευτές χάρισαν στους επισκέπτες μια ξεχωριστή βραδιά, με μουσική, βεγγαλικά και πολλές εκπλήξεις. Δεν έλειψε η ζωντανή μουσική από συγκροτήματα, ενώ παρουσιάσθηκαν και παραδοσιακοί χοροί .
Ο Δήμος Καλαμάτας, σε 4 κεντρικά σημεία της ακτογραμμής, είχε προετοιμάσει αντίστοιχες εκδηλώσεις, ενώ όλα σχεδόν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής είχαν οργανώσει παράλληλες δραστηριότητες.

 12

Τα σημεία αυτά ήταν:
1. Κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας
2. Έναντι Ιερού Ναού Ανάστασης
3. Δημοτικό parking οδού Ναυαρίνου
4. Μικρή Μαντίνεια.
Για την ασφάλεια των πολιτών, εκτός της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ και της Δημοτικής Αστυνομίας, υπήρξε κάλυψη σε θέματα Πρώτων Βοηθειών εκ μέρους των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ομάδας ΓΑΙΑ (πεζοπόρα τμήματα και ναυαγοσώστες σε σκάφος), προς τους οποίους εκφράζονται ευχαριστίες.
Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζει ευχαριστίες στην επιχείρηση εμφιάλωσης νερού «Ανδανία», που διέθεσε χιλιάδες μπουκάλια νερό και στην επιχείρηση παγοποιΐας Σπανούδη που το πάγωσε!
Οι στόχοι, που ήταν η προβολή του παραλιακού μετώπου της Καλαμάτας και της περιοχής της, η διασκέδαση και η φυγή από την καθημερινότητα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, καθώς και η τόνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, επετεύχθησαν!

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud