Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στις 8 Ιουλίου 2014

Κατά τη σημερινή, 8η/2014, συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:

1. Επικύρωση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Επικυρώθηκαν.

2. Καθορισμός πλάτους αγροτικής οδού (οδός Ευαγγελιστρίας) στη θέση «Ροβόλα» της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας. Υιοθετήθηκε η άποψη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας για πλάτος δρόμου 4 μέτρων και ελήφθη σχετική απόφαση ως εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

3. Αναγνώριση της εκτός σχεδίου παρόχθιας οδού του ποταμού Άριος της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, ως κυριότερης δημοτικής οδού. Εγκρίθηκε.

4. Αλλαγή πλευράς στάσης – στάθμευσης οχημάτων στην οδό Γεωργούλη, μεταξύ των οδών Ασκληπιού και Κανάρη. Εγκρίθηκε η απαγόρευση στάσης – στάθμευσης στη βόρεια πλευρά της οδού Γεωργούλη, μεταξύ των οδών Ασκληπιού και Κανάρη. Θα τοποθετηθεί η κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

5. Απαγόρευση στάσης - στάθμευσης οχημάτων στο τμήμα της οδού Κρήτης ανατολικά του κόμβου Φαρών. Εγκρίθηκε η απαγόρευση στάσης - στάθμευσης οχημάτων στη βόρεια πλευρά της οδού Κρήτης από το ύψος της οδού Ντίνου Μακρόπουλου έως την οδό Φαρών. Θα τοποθετηθεί η κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

6. Τροποποίηση μελέτης φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο Φιλελλήνων – Κρήτης – Μιαούλη. Εγκρίθηκε η άρση της απαγόρευσης αριστερής στροφής από την οδό Κρήτης προς την οδό Φιλελλήνων και η αμφιδρόμηση της οδού Μιαούλη, προκειμένου να εξετάσει το Υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών την τροποποίηση της φωτεινής σηματοδότησης.

7. Έγκριση κατασκευής πεζόδρομου στο Ο.Τ. 1290Α. Εγκρίθηκε η δημιουργία του πεζόδρομου πλησίον του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας (Ανατολική Συνοικία).

8. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και χορήγηση άδειας χρήσης και λειτουργίας μουσικών οργάνων. Εγκρίθηκε.

9. Απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου, ανατολικά του Ιερού Ναού Αναστάσεως και μέχρι το Filoxenia, καθημερινά από τις 20.00 έως τις 23.00 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2014 και τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε για την αποφυγή ατυχημάτων, καθώς στο πεζοδρόμιο αυτό κατά τις βραδινές ώρες υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση πεζών και μάλιστα μικρών παιδιών, μητέρων με καροτσάκια, ηλικιωμένων, δεδομένου ότι πρόκειται για το δημοφιλέστερο χώρο περιπάτου της Καλαμάτας το καλοκαίρι.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech