Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μετέχοντες στο πρόγραμμα Comenius στο Δημαρχείο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα καθηγητές από την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Πολωνία, καθώς και συνάδελφοί τους από την Καλαμάτα, που υπηρετούν στο 2ο Γυμνάσιο, οι οποίοι μετέχουν στο πρόγραμμα Comenius της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δράση με την οποία ασχολήθηκαν, επιβλέποντας τους μαθητές τους, έχει θέμα: «Οι Ευρωπαίοι έφηβοι και η εξέλιξη του κόσμου της εργασίας».

Οι συντονιστές καθηγητές θα πρέπει να συντάξουν την τελική έκθεση, κατόπιν συνεργασίας, η οποία θα δείχνει τα αποτελέσματα του προγράμματος, το οποίο διήρκεσε δύο χρόνια και ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο. Τα συμπεράσματα θα προκύψουν από σχετικές εργασίες των μαθητών. Σκοπός της προαναφερθείσας δράσης ήταν να γνωρίσουν οι έφηβοι τον κόσμο της εργασίας στην Ευρώπη και την εξέλιξή του. Στο πλαίσιό της, όσοι έλαβαν μέρος επισκέφθηκαν επιχειρήσεις σε άλλες χώρες, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην Καλαμάτα θα επισκεφθούν επιχειρήσεις της περιοχής μας και μνημεία της πόλης.

Κατόπιν επιθυμίας που εξέφρασαν, οι μετέχοντες στη συγκεκριμένη δράση του προγράμματος Comenius συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Ο Π. Νίκας τους καλωσόρισε, τονίζοντας καταρχήν πως, από την εμπειρία του στον κόσμο της εκπαίδευσης, κατέληξε ότι υπάρχει μία παιδαγωγική αρχή, η αγάπη προς τα παιδιά, που οδηγεί στην επιτυχία την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους επισκέπτες πως η Καλαμάτα διαθέτει σύγχρονες υποδομές παιδείας, με 100 σχολεία στα οποία φοιτούν περίπου 13.000 μαθητές. Αναφέρθηκε, ακόμη, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, που είναι ο αυτοκινητόδρομος και οι διεθνείς συνδέσεις μέσω του αεροδρομίου της, μαζί με την ομορφιά της και τα φημισμένα αγροδιατροφικά της προϊόντα. Τόνισε, επίσης, ότι κορυφαίο γεγονός στην ιστορία της Καλαμάτας αποτελεί η κήρυξη εδώ της Επανάστασης για την απελευθέρωση των Ελλήνων, πηγή έμπνευσης για την οποία υπήρξαν τα ιδανικά της γαλλικής επανάστασης.

Υπογράμμισε, τέλος, την αναγκαιότητα να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά των χωρών της Ευρώπης πως έχουν κοινό μέλλον και επεσήμανε ότι την Ευρώπη διαπερνούν κοινές αξίες, οι οποίες αποτελούν στοιχεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως αυτός εξειδικεύεται ανά χώρα.

comenius.JPGcomenius_1.JPGcomenius_2.JPGcomenius_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech