Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Προχωρούν τα έργα στο κεντρικό κοιμητήριο Καλαμάτας

Τα έργα αποκατάστασης ταφικών μνημείων και αναβάθμισης του κεντρικού κοιμητηρίου Καλαμάτας προχωρούν καλώς. Στο κοιμητήριο τοποθετήθηκε συντηρημένη η προτομή του αειμνήστου δικηγόρου Μπενάκη και μέσα στον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του μνημείου των Εφεσίων.

Επίσης, εντός των ημερών δημοπρατείται από το Δήμο έργο βελτίωσης της περίφραξης στη βόρεια πλευρά του κοιμητηρίου, που θα περιλαμβάνει και βελτίωση της δαπεδόστρωσης στο χώρο βορείως του Ιερού Ναού. Μέσω αυτής της εργολαβίας θα εκτελεσθούν και εργασίες προετοιμασίας του χώρου, στην κυκλική πλατεία όπου τελείται η Ακολουθία της Αναστάσεως, για την έκθεση σπαραγμάτων, αναθηματικών στηλών και άλλων αντικειμένων μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία υφίστανται καθαρισμό με την οικονομική συμμετοχή του Δήμου.

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ

Με εντολή του Δημάρχου, στο κοιμητήριο τοποθετήθηκε αρχιτέκτονας που θα ετοιμάσει πρόταση για την ακριβή χωροθέτηση των τάφων, ώστε να οργανωθεί καλύτερα ο χώρος, να απελευθερωθούν οι διάδρομοι , να υπάρχει ευχερής πρόσβαση παντού κ.ά.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Επισημαίνεται πως, στις προσεχείς ημέρες, ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Γιάννη Λαμπρόπουλο και ανώτατους αξιωματικούς, για την προώθηση του θέματος δημιουργίας νέου κοιμητηρίου.

koim.JPGkoim_2.JPGkoim_4.JPGkoim_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech