Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 10 Ιουλίου 2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνεδρίασε την Πέμπτη 10 Ιουλίου, στις 20.00 και έλαβε αποφάσεις επί 39 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και 9 εκτός αυτής, ενώ εγκρίθηκαν και δύο ψηφίσματα. Οι κυριότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούν στα εξής:

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Εγκρίθηκαν από το Σώμα οι τελικοί όροι συμφωνίας (συμβόλαιο και παραρτήματα) με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Interkultur, για τη διοργάνωση διεθνούς διαγωνισμού και φεστιβάλ χορωδιών, μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου 2015, στην Καλαμάτα. Ο Δήμαρχος εξουσιοδοτήθηκε για την υπογραφή του συμβολαίου και εγκρίθηκε διάθεση πίστωσης 12.300 ευρώ με το ΦΠΑ, που αφορά στην πρώτη δόση βάσει της σύμβασης.

INTERKULTUR

ΑΡΤΟΣ – ΟΙΝΟΣ – ΕΛΑΙΟΝ 2014

Εγκρίθηκε η διοργάνωση και φέτος της εκθέσεως «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», από τις 22 μέχρι τις 24 Αυγούστου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Ο Δήμος Καλαμάτας, στην προσπάθειά του για προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών και τοπικών μας προϊόντων, καθώς και για ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού, διοργανώνει για τρίτη φορά την Έκθεση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος - Έλαιον», που θα περιλαμβάνει δρώμενα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις. Εγκρίθηκε, επίσης, η διάθεση πίστωσης 7.812,35 € για την κάλυψη των εξόδων αυτής της έκθεσης.

artos-oinos-elaion 10

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ

Εγκρίθηκαν α) η άρση της απαγόρευσης αριστερής στροφής από την οδό Κρήτης προς την οδό Φιλελλήνων και β) η αμφιδρόμηση της οδού Μιαούλη, όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με απόφασή της, σύμφωνα με την πρόταση του Τμήματος Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας & Σήμανσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να εξετάσει το Υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών την τροποποίηση της φωτεινής σηματοδότησης.

fanaria-kritis

ΣΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ

Αποφασίσθηκε η μείωση του τέλους για την τέλεση πολιτικού γάμου από 200 ευρώ σε 100 ευρώ.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΤΑΦΟΙ

Δόθηκε από το Σώμα έγκριση σχετικά με την κατάργηση 13 ανενεργών οικογενειακών τάφων στο κεντρικό κοιμητήριο Καλαμάτας και για τη διάθεσή τους ως κοινών τάφων τριετούς ταφής, σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας & Διαχείρισης Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Οικονομικών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι τάφοι αυτοί ανήκουν σε πρόσωπα, για τα οποία σύμφωνα με τον κανονισμό εξαιρείται η κατάργηση, τότε οι συγκεκριμένοι τάφοι δε θα καταργηθούν.

koimhthrio

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εγκρίθηκε η διοργάνωση την Κυριακή 20 Ιουλίου μνημοσύνου για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

mnimosino kyprou

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν την επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων:

1. «Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατέος ‘Η Συνεργασία’», για τη διοργάνωση  εκδήλωσης

2. «Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Αλαγονίων Καλαμάτας», για τη διοργάνωση μουσικής σύναξης

3. «Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας ‘Η Αγία Κυριακή’», για τη διοργάνωση της 2ης Γιορτής Ρυζιού

4. «Σύλλογος Γυναικών Άριος Μεσσηνίας», για τη διοργάνωση της Γιορτής του Αγρότη και της Αγρότισσας

5. «Χορευτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμφείας ‘Οι Αμφειείς’», για τη διοργάνωση εκδήλωσης.

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Δόθηκε έγκριση σχετικά με τους όρους χρησιδανείου που θα συναφθεί μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Πυροσβεστικού Σώματος, για την παραχώρηση από το Δήμο Καλαμάτας της χρήσης ακινήτου στη θέση Πλακωτά στην Καλαμάτα (νοτίως της οδού Λαιΐκων και πολύ κοντά στον περιμετρικό), προκειμένου να ανεγερθεί Πυροσβεστικός Σταθμός. Το ακίνητο αυτό, που καθορίσθηκε σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, έχει εμβαδόν 5.000 τετρ. μέτρα και θα παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος για 99 χρόνια.

purosvestiki

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΧΡΗΣΙΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εγκρίθηκε η ανάκληση της υπ’ αριθμ. 135/2008 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης οικοπέδου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την ανέγερση φοιτητικής εστίας. Η ανάκληση αποφασίσθηκε καθώς μέχρι σήμερα δεν εκπληρώθηκε ο σκοπός της παραχώρησης.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

Απορρίφθηκαν οι απόψεις δύο ιδιωτών καταπατητών ακινήτων στην περιοχή Παλιάμπελα Καλαμάτας και εγκρίθηκε η έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής κατ’ αυτών.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι πρόκειται να εκδοθούν δεκάδες πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής εναντίον όλων των καταπατητών δημοτικών εκτάσεων και δημοσίων (σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία), στα όρια του Δήμου Καλαμάτας. Ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, γι’ αυτό και καλούνται οι πολίτες να εγκαταλείψουν τους απαλλοτριωθέντες ή παραχωρηθέντες χώρους, τους οποίους παρανόμως κατέχουν.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκαν ψηφίσματα, με τα οποία αφενός ζητείται όπως ο καθαρισμός του ποταμού Άρι γίνει σε όλο το μήκος του και αφετέρου το Σώμα τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης των υπαλλήλων, όχι όμως με τις ποσοστώσεις που θέτει ο Ν. 4250/2014.

potamos-aris 1

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Το Σώμα ενέκρινε την απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου, ανατολικά του Ιερού Ναού Αναστάσεως και μέχρι το Filoxenia, καθημερινά από τις 20.00 έως τις 23.00 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2014 και την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης. Στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου, ανατολικά του Ιερού Ναού Αναστάσεως, κατά τις βραδινές ώρες υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση πεζών και μάλιστα μικρών παιδιών, μητέρων με καροτσάκια, ηλικιωμένων, δεδομένου ότι πρόκειται για το δημοφιλέστερο χώρο περιπάτου της Καλαμάτας το καλοκαίρι. Αποφασίσθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων στο πεζοδρόμιο αυτό και η τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης, με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων, καθώς υπάρχει πλήθος διαμαρτυριών από πολίτες.

podilato

ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ LEADER, ΠΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ

Εγκρίθηκε η αποδοχή της ένταξης στο Μέτρο 41 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 – 2013 και η υπογραφή σύμβασης με την Ο.Τ.Δ. Αναπτυξιακή Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., όσον αφορά στα εξής έργα μέσω του προγράμματος LEADER:

α. Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στον αποστραγγιστικό χάνδακα Ρίνα Δ. Ε. Άριος, προϋπ. 70.000 ευρώ

β. Αναβάθμιση ιπποδρομίου Πλατέος, προϋπ. 128.000 ευρώ

platu

γ. Ανάπλαση δημοτικής οδού Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος, από Εκκλησία Ταξιαρχών έως Νέα Είσοδο, προϋπ. 50.500 ευρώ

asproxoma

δ. Αναβάθμιση αποθηκών ΑΣΟ Θουρίας για πολιτιστική χρήση, προϋπ. 73.800 ευρώ

aso-thourias

ε. Μετατροπή του υφισταμένου κτηρίου αρχοντικού Δαγρέ στην Τ.Κ. Αριοχωρίου σε εκθετήριο που σχετίζεται με τη λαογραφική - αγροτική - πολιτιστική κληρονομιά, προϋπ. 40.000 ευρώ

dagre-arioxwri

στ. Μετατροπή κτηρίου πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Άριος σε εκθετήριο, προϋπ. 70.000 ευρώ.

as-arios

Τα έργα αυτά δημοπρατούνται άμεσα.

ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Επί αιτήματος κατοίκων - λουομένων κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας θαλάσσιου πάρκου στην περιοχή «Ανάσταση», διεξήχθη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε συνέχεια αυτής και της αναταραχής που είχε προκληθεί, ο Δήμαρχος ζήτησε σήμερα την έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13.00 και αποφάσισε την ανάκληση του υπογραφέντος συμβολαίου για λόγους παραβίασής του από τον ιδιώτη και επιπλέον για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

paralia

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech