Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ο κ. Λιμενάρχης δίδει την άδεια για δραστηριότητες μέσα στη θάλασσα

Επειδή πολλά γράφηκαν και ειπώθηκαν για την παιδική χαρά μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή της Ανάστασης, και μάλιστα με συντονισμένη προσπάθεια για να πληγεί ο Δήμος, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

«Για όσους παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν το νομικό πλαίσιο, δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι την άδεια χρήσης του θαλάσσιου χώρου δίδει ο κ. Λιμενάρχης, ενώ για τον αιγιαλό ο Δήμος διά της Οικονομικής Επιτροπής, ύστερα από διαγωνισμό.

Η συνήθης τακτική να επιρρίπτουν τις ευθύνες για όλα στο Δήμο και προσωπικά στο Δήμαρχο, για ό,τι στραβό κι ανάποδο συμβαίνει στην πόλη, είναι βέβαιο πως μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό δημιουργεί. Ο Δήμος και ο Δήμαρχος έχουν το θάρρος να επιμένουν όπου πρέπει, αλλά και να διορθώνουν αποφάσεις όπου αυτό είναι αναγκαίο, για το συμφέρον των δημοτών.

Για την περίπτωση της Ανάστασης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ανακάλεσε την απόφαση για παραχώρηση 5 περίπου τετραγωνικών μέτρων στον αιγιαλό, όπου είχε τοποθετηθεί σκηνή υποστήριξης της θαλάσσιας δραστηριότητας. Για την ανάκληση της άδειας της παιδικής χαράς που είχε τοποθετηθεί μέσα στη θάλασσα, αρμόδιο είναι το Λιμεναρχείο, που έδωσε και την άδεια τοποθέτησης.  Όσον αφορά στον έλεγχο της χρήσης του αιγιαλού, των υπερβάσεων κ.λπ., η αρμοδιότητα ανήκει στο Λιμεναρχείο και την Κτηματική Υπηρεσία του κράτους. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος δεν διαθέτει καν Δημοτική Αστυνομία».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech