Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο επιτετραμμένος και η μορφωτική ακόλουθος της ολλανδικής πρεσβείας στο Δημαρχείο

Ο Robert – Jan Sieben, επιτετραμμένος της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα (δηλαδή ο αναπληρωτής επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής) και η μορφωτική ακόλουθος Μάρθα Τριανταφύλλου, επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, παρουσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Βίκυς Μαραγκοπούλου.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους διπλωμάτες της Ολλανδίας για τη συνεισφορά της χώρας τους στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο ξεκίνησε χθες με μιαν εξαιρετική – κατά γενική ομολογία – παράσταση, από τη χορευτική ομάδα Nederlands Dans Theater 2. Ο κ. Sieben εξεδήλωσε την ικανοποίησή του για την πετυχημένη παράσταση και τη φιλοξενία της στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και διαβεβαίωσε πως η ήδη εγκατεστημένη συνεργασία μεταξύ της Ολλανδίας και του Φεστιβάλ Χορού θα συνεχισθεί. Τόνισε, δε, πως η συνεργασία αυτή είναι δυνατόν να επεκταθεί και σε άλλους τομείς στο χώρο του πολιτισμού και της παιδείας.
 
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ
 
Ο Δήμαρχος επεσήμανε τη ρητή διαβεβαίωση που έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, για ένταξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στο νέο ΕΣΠΑ και τόνισε πως βασικός συνδετικός κρίκος μεταξύ Φεστιβάλ και Ολλανδίας είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Βίκυ Μαραγκοπούλου.
 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
 
Ο επιτετραμμένος της πρεσβείας του Βασιλείου της Ολλανδίας γνωστοποίησε στο Δήμαρχο την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω συνεργασία με την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή σε διάφορα αντικείμενα, όπως σε ζητήματα αγροτικής παραγωγής, στον τουρισμό και άλλα. Ο Π. Νίκας χαιρέτισε την προοπτική αυτή και πρότεινε την από κοινού διοργάνωση ημερίδας, σχετικά με την εμπορική προώθηση αγροτικών προϊόντων, τομέα στον οποίο η Ολλανδία είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένη. Ο κ. Sieben ανέφερε ακόμη το ενδεχόμενο συνεργασίας στους τομείς της έρευνας στον αγροτικό χώρο, με έμφαση στη λαχανοκομία και γενικότερα σε θέματα καινοτομίας στον τομέα αυτό, όπου η χώρα του διαθέτει ισχυρή παρουσία παγκοσμίως.
Επίσης, ο Δήμαρχος έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία της Καλαμάτας και στις προοπτικές της σύγχρονης πόλης και της περιοχής της, η οποία αποτελεί εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, παράγει υψηλής ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα, έχει άριστη προσβασιμότητα μέσω του αυτοκινητοδρόμου και του αεροδρομίου και εξελίσσεται σε οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.
 
episkepsi_ollandou_presvi.JPG
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech