Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Τελέσθηκαν τα αποκαλυπτήρια των προτομών Βασιλείου και Ευδοκίας Παναγιώταρου

Τιμή απέδωσαν χθες στους ευεργέτες Βασίλειο και Ευδοκία Παναγιώταρου, οι οποίοι κατέλιπαν την περιουσία τους για κοινωφελείς σκοπούς, ο Δήμος Καλαμάτας, το Δ.Σ. του Κληροδοτήματος και η Τοπική Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας, σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

Στον περίβολο του κεντρικού κτηρίου που κατέλιπαν στο Δήμο οι δωρητές, τελέσθηκε το βράδυ της Κυριακής 20 Ιουλίου τρισάγιο στη μνήμη τους χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου (υπήρξε μέλος του ΔΣ του διαλυθέντος Κληροδοτήματος, που μετατρέπεται σε κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης του Δήμου Καλαμάτας), συμπαραστατούμενου από Ιερείς.

panagiwtarou 10

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Βασιλείου Παναγιώταρου (1910 – 1999) και της συζύγου του Ευδοκίας (1918 – 2004).

panagiwtarou 3

Η ΔΩΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ, «ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ»

Ο Δήμαρχος, σε σύντομη ομιλία του, ανέφερε πως όλο το ΔΣ του Κληροδοτήματος είναι ικανοποιημένο διότι «πράξαμε το καθήκον μας και φιλοτεχνήθηκαν επιτυχώς οι προτομές των ευεργετών».

panagiwtarou 6

Ο Π. Νίκας προσέθεσε πως μετά τη διάλυση του Κληροδοτήματος, που δεν ήταν δυνατόν να επιτελέσει το σκοπό του, «τα περιουσιακά στοιχεία περιήλθαν στο Δήμο Καλαμάτας, τυπικές μόνο διαδικασίες μένουν. Χρέος μας είναι να επισκευάσουμε αυτά τα κτήρια, για να γίνουν η ατμομηχανή της ανάπτυξης της Μικρής Μαντίνειας».

panagiwtarou 9

Το ζήτημα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων δωρεάς Παναγιώταρου έχει πολλές παραμέτρους, μεταξύ των οποίων μία οικολογική, καθώς το μεγάλο ακίνητο επί του δρόμου Καλαμάτας – Κιτριών διαρρέεται από ένα ποτάμι. Ο Δήμαρχος τόνισε πως η αξιοποίηση της περιουσίας Παναγιώταρου θα γίνει από το Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της Μικρής Μαντίνειας.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ

Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως ο αείμνηστος Βασίλειος Παναγιώταρος υπήρξε σπουδαίος πρόεδρος της Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας και επί προεδρίας του, με την προσωπική εργασία των κατοίκων, κατασκευάσθηκαν – μεταξύ άλλων - το Δημοτικό Σχολείο, ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία, το σπίτι του Ιερέα, το κοινοτικό γραφείο, το τουριστικό κατάστημα.

panagiwtarou 4

Ευχαριστίες απηύθυνε ο Π. Νίκας προς το γλύπτη Κώστα Δούση, για την ακριβή απεικόνιση των δωρητών. Επίσης, ευχαρίστησε το δικηγόρο Σωκράτη Λεκέα, παλαιό νομικό σύμβουλο του Δήμου Καλαμάτας, που αγωνίσθηκε για την περιφρούρηση των περιουσιακών στοιχείων δωρεάς Παναγιώταρου, το νυν νομικό σύμβουλο του Δήμου Χαράλαμπο Δημητρόπουλο, τη διευθύντρια Διοικητικών του Δήμου Αθανασία Ιντζέ και όλα τα μέλη του ΔΣ του Κληροδοτήματος, για την επιτυχή διεκπεραίωση της πολύχρονης διαδικασίας, ώστε να διασφαλισθούν και να περάσουν στο Δήμο όσα το ζεύγος Παναγιώταρου κληροδότησε. Συνεχάρη επίσης την ηγεσία της Τοπικής Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης. 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech