Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 31 Ιουλίου 2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνεδρίασε την Πέμπτη 31 Ιουλίου, στις 20.00 και έλαβε αποφάσεις επί 33 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ενός εκτός αυτής, ενώ εγκρίθηκε και ένα ψήφισμα. Οι κυριότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούν στα εξής:
 
 
ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ
 
pazari artemisia
 
Εγκρίθηκαν η διοργάνωση της Αυγουστιάτικης αγοράς τοπικών προϊόντων από τις Κοινότητες του Ταϋγέτου, την Κυριακή 17 Αυγούστου, στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμισίας, καθώς και η διάθεση πίστωσης για την κάλυψη εξόδων της εκδήλωσης. Σκοπός είναι να προβληθούν τα εξαιρετικά προϊόντα του Ταϋγέτου, να στηριχθούν οι επαγγελματίες όλων των Κοινοτήτων της περιοχής και να προβληθούν τα χωριά της Αλαγονίας. Θα μετάσχουν τα Τοπικά Συμβούλια όλων των χωριών της περιοχής της Αλαγονίας. Καλούνται οι Καλαματιανοί να επισκεφθούν την Αρτεμισία, να ξεκουραστούν, να ψυχαγωγηθούν και να ψωνίσουν.
 
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΥ
 
autokinitodromos
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τροποποιήσεις των εγκεκριμένων Ρυμοτομικών Σχεδίων Καλαμάτας και Ασπροχώματος, που απαιτούνται για την κατασκευή της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, η οποία αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου.
 
 
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΡΑΓΚΟΛΙΜΝΑΣ
 
fragkolimna
 
Εγκρίθηκε η δημιουργία παιδικής χαράς στη δυτική πλευρά της πλατείας Φραγκόλιμνας, πίσω από το σιντριβάνι. Για τη δημιουργία της παιδικής χαράς θα χρησιμοποιηθούν ειδικά αντικραδασμικά ελαστικά δάπεδα, τα οποία θα τοποθετηθούν πάνω στις υφιστάμενες πλάκες. Ο απαραίτητος εξοπλισμός, όργανα, καθιστικά, δάπεδα και περίφραξη, θα τοποθετηθεί με τη διαδικασία προμήθειας και τοποθέτησης από εταιρεία κατασκευής οργάνων, μετά από δημόσιο ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό. Η παιδική χαρά θα κατασκευασθεί και στη συνέχεια θα πιστοποιηθεί σύμφωνα με το νόμο. 
Σκοπός της κατασκευής παιδικής χαράς είναι η αναβάθμιση κα το ζωντάνεμα της πλατείας Φραγκόλιμνας, κατά το πρότυπο της πλατείας Μαυρομιχάλη.
 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
 
irwwn 2
 
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν τη μελέτη του έργου, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων στην Άνω Άμφεια και μέσα στην Καλαμάτα, όπως στην οδό Πλαστήρα (κεντρική οδό προς Κορδία) και αλλού.
 
ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
 
ktirio tsiggou
 
Το ΔΣ ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου του Δήμου Καλαμάτας, για τη στέγαση της υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων τους Κράτους – Αρχείων Νομού Μεσσηνίας. Πρόκειται για το κτήριο Τσίγκου, επί των οδών Αριστοδήμου 22 και Αγίου Νικολάου 23, ένα  ακίνητο που παραχωρείται για 40 έτη κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποχρέωση να παρέχει υποστήριξη καθώς πρόκειται για την τοπική μας ιστορία, δεδομένου ότι τα περισσότερα αρχεία αναφέρονται στην Καλαμάτα και την περιοχή της.
 
ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ «ΣΥΝ-ΕΝΑ»
 
nipiagogeiokordia 2
 
Στο θεατρικό σχήμα «ΣΥΝ-ΕΝΑ» είχε παραχωρηθεί, με απόφαση που ελήφθη στις 19/9/2013, η χρήση του κτηρίου όπου στεγαζόταν το Νηπιαγωγείο Κορδία (τέρμα Καλλιπόλεως), για την εκπλήρωση των πολιτιστικών σκοπών του σχήματος. Η δωρεάν παραχώρηση αυτή είχε ισχύ 5 έτη και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την παράτασή της επί δεκαετία. Η συνολική διάρκεια της σύμβασης χρησιδανείου, επομένως, διαμορφώνεται σε 15 έτη.
 
ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
 
vagonia parko ose
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε είτε την εξαρχής παραχώρηση (σε 4 περιπτώσεις) είτε την ανανέωση των συμβάσεων δωρεάν παραχώρησης (12 περιπτώσεις), πάντοτε επί διετία, όσον αφορά σε βαγόνια του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Με τον τρόπο αυτό, σύλλογοι της πόλης με δράσεις επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου στεγάζουν δωρεάν τις δραστηριότητές τους, ενώ ταυτοχρόνως διατηρούν σε καλή κατάσταση τα βαγόνια και η παρουσία τους συμβάλλει στην ευταξία στο Πάρκο.
 
ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ INTERKULTUR
 
INTERKULTUR
 
Εγκρίθηκαν η τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, προϋπολογισμού, οικον. έτους 2014, και επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας. Κατόπιν τούτου, ο Δήμος είναι έτοιμος για τη διεθνή συνάντηση χορωδιών, που θα διοργανώσει σε συνεργασία με την Interkultur τον Οκτώβριο του 2015.
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση φορέων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων όπως παρακάτω:
1. «Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ‘Ο Ποσειδών’», για τη διοργάνωση του κολυμβητικού μαραθώνιου του Μεσσηνιακού Κόλπου
2. «Αθλητικός Όμιλος ‘Καλαμάτα 1980’», για τη διοργάνωση αγώνων βόλεϊ
3. «Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ‘Αστέρας Αρφαρών’», για τη διοργάνωση λαϊκής βραδιάς
4. «Δημάκειος Εκπαιδευτικός Αθλητικός Όμιλος ‘Ο Ταΰγετος’» για τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων
5. «Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας», για τη διοργάνωση – παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων
6. «Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Αλαγονίων Καλαμάτας», για τη διοργάνωση «Γιορτής της Πατάτας»
6. «Σύλλογος Κυριών Θουρίας», για τη διοργάνωση «Φεστιβάλ Φαγητού»
7. «Σύλλογος ‘Φίλοι του Ταϋγέτου’», για τη μεταφορά των μαθητών του θερινού σχολείου ομογενών στον Ταΰγετο
8. «Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου», για τη διοργάνωση  ιππικών αγώνων
9. «Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Τριάδα», για τη διοργάνωση  φεστιβάλ παραδοσιακών χορών
10. Μαθηματικό Τμήμα Πανεπιστημίου Αθηνών, για τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου γραμμικής άλγεβρας στην Καλαμάτα.
 
ΨΗΦΙΣΘΗΚΑΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ
 
Απορρίφθηκαν οι απόψεις καταπατητών ακινήτων του Δήμου στην περιοχή Παλιάμπελα Καλαμάτας και εγκρίθηκε η έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής. Σημειώνεται πως υπάρχουν πολίτες οι οποίοι δέχθηκαν να εγκαταλείψουν οικειοθελώς το δημοτικό χώρο, ο οποίος απελευθερώνεται. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα εκδοθούν πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής για όλους τους καταληψίες σε όλη την έκταση του Δήμου Καλαμάτας και αυτοί είναι δεκάδες.
 
ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Επίσης, θα απονεμηθούν έπαθλα ύψους 200,00 € σε καθέναν από τους έντεκα διακριθέντες μαθητές, στους παραπάνω διαγωνισμούς, που φοίτησαν στη Γ΄ τάξη Λυκείου την περίοδο 2013 – 2014.
 
rompotiki diakrithentes 6o gymnasio
 
Ακόμη, θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 400 ευρώ σε καθέναν από τους τρεις διακριθέντες μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
 
ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
 
Η ορκωμοσία των αιρετών της νέας δημοτικής περιόδου 2014 – 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το Σάββατο 23 Αυγούστου, στις 11.30 το πρωί, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος το Σώμα.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
 
Τα μέλη του ΔΣ ενέκριναν την απόδοση τιμής προς δημοτικούς συμβούλους με πολυετή θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τούτο δεν σημαίνει πως αυτοί περνούν στην απομαχία, αλλά η απόδοση τιμής συμπίπτει με το γεγονός ότι δε θα μετέχουν στο Σώμα κατά τη δημοτική περίοδο 2014 – 2019.
 
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ
 
koimhthrio
 
Εγκρίθηκε η τροποποίηση – συμπλήρωση του κανονισμού λειτουργίας του κεντρικού Κοιμητηρίου Καλαμάτας., όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Τις μεταβολές μπορείτε να δείτε εδώ.
 
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση κατά χρήση στη ΔΕΥΑΚ των υδατοδεξαμενών πυρόσβεσης, σε όλη την επικράτεια του Δήμου, που έχουν κατασκευασθεί από το Δήμο και αυτός έχει την ευθύνη λειτουργίας τους. Επειδή η ΔΕΥΑΚ είναι αρμόδια για τη χρήση του νερού τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, παραχωρούνται σ’ αυτήν για την καλύτερη λειτουργία τους κατά την αντιπυρική περίοδο, για τη συντήρησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και για την πλήρωσή τους με νερό και για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό με την Πυροσβεστική.
 
 
ΣΤΕΓΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ «ΝΙΑΡΧΑΙΪΚΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ»
 
niarxeiko liotrivi
 
Εγκρίθηκε επίσης η μεταστέγαση των δημοτικών υπηρεσιών στ’ Αρφαρά από 1ης Οκτωβρίου, από το ενοικιασθέν κτήριο στο Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι. Οι επιπλέον χώροι στο Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι που θα είναι ελεύθεροι, θα διατεθούν για πολιτιστικές δραστηριότητες.
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
 
Με ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τους ανελέητους βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη και τη λωρίδα της Γάζας κατά αμάχων από τα Ισραηλινά στρατεύματα.
 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech