Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ραντάρ θα μετρούν οχήματα στο κεντρικό πάρκινγκ, για ενημέρωση του κοινού

Ραντάρ τοποθετήθηκαν σήμερα στον κεντρικό χώρο στάθμευσης του Δήμου Καλαμάτας, στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα πίσω από τον ΟΤΕ, στο πλαίσιο του έργου με την ονομασία «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – ευφυής μετακίνηση». Τα ραντάρ αυτά θα κατοπτεύουν το χώρο από τον ιστό στον οποίο εγκαταστάθηκαν, προκειμένου να καταμετρώνται τα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα οχήματα. Τα ραντάρ θα διασυνδέονται με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι θα ελέγχουν τις ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης του κοινού (VMS), μέσω των οποίων θα γνωστοποιείται στους οδηγούς πόσες κενές θέσεις σταθμεύσεως υπάρχουν στο κεντρικό πάρκινγκ.

radar-parking 2

Επίσης, τοποθετούνται και οι αισθητήρες με την ονομασία i-travel, που θα καταγράφουν την κίνηση σε δρόμους της πόλης. Καταρχήν, τέτοιοι αισθητήρες θα εγκατασταθούν στο κεντρικό πάρκινγκ, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ και στον κυκλικό κόμβο στη συμβολή Ψαρών και Λυκούργου.

Σημειώνεται πως ολοκληρώθηκαν η εγκατάσταση των ιστών και η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πινακίδων σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, όσον αφορά στο έργο αυτό, που έχει προϋπολογισμό 195.717,60 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία ηλεκτρονική πινακίδα ενημέρωσης οδηγών (VMS), της οποίας απομένει η τοποθέτηση στη διασταύρωση Αρτέμιδος και Μακεδονίας, δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών για διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο πάρκινγκ πίσω από τον ΟΤΕ, δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, που τοποθετήθηκαν σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, δεκατέσσερις τηλεματικές συσκευές οχήματος με οθόνη οδηγού για τα αστικά λεωφορεία (εγκαθίστανται), τρεις ανιχνευτές κυκλοφοριακού φόρτου (εγκαθίστανται) και ένα διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης κοινού (υπό κατασκευή).

Μέσω αυτής της ιστοσελίδας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το διάστημα που απομένει, μέχρι να έλθει το λεωφορείο στη στάση που τους ενδιαφέρει.

Ανάδοχος είναι, κατόπιν διαγωνισμού, η ένωση των εταιρειών με την επωνυμία «Εφαρμογές Έξυπνου Λογισμικού Κυκλοφορίας & Μεταφορών Ανώνυμη Εταιρεία - Info Trip A.E.» και «AMCO Ολοκληρωμένα Συστήματα Υψηλής Τεχνολογίας Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία - AMCO A.B.E.E.»

radar-parking.JPGradar-parking_1.JPGradar-parking_2.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech