Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Αίτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων υπέβαλε ο Δήμαρχος. Με έγγραφό του, ο Π. Νίκας ζητεί «την συνδρομή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής ενεργειών διαχείρισης (περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμός, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων)».

Ο Δήμαρχος τονίζει πως «οι χειρισμοί που αποσκοπούν στην ορθολογική διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων είναι υψηλού κόστους, με τον Δήμο Καλαμάτας να διαθέτει το έτος 2014 το ποσό των 14.916,00 ευρώ (από Δημοτικούς Πόρους) για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, καθώς επίσης και το ποσό των 15.000,00 ευρώ (από Δημοτικούς Πόρους) για την προμήθεια ζωοτροφών (σκυλοτροφής)».

Στο έγγραφο καταγράφεται η προσπάθεια του Δήμου, σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, για την περισυλλογή, περίθαλψη, καταγραφή και στείρωση των αδέσποτων ζώων που διαβιώνουν εντός των ορίων του, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας. Σημειώνεται, δε, πως στα αδέσποτα που επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον, παρέχονται τροφή και νερό.

Το έγγραφο του Δημάρχου παρατίθεται εδώ.

adespota.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech