Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στο Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι οι δημοτικές υπηρεσίες στ’ Αρφαρά

Στο Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι, του οποίου η αποκατάσταση από το Δήμο Καλαμάτας ολοκληρώθηκε, θα μεταστεγασθούν από 1ης Οκτωβρίου οι δημοτικές υπηρεσίες στ’ Αρφαρά. Σήμερα, το επισκέφθηκε ο Δήμαρχος και έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες για τη μεταφορά των υπηρεσιών. Η μεταστέγασή τους εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη συνεδρίασή του στις 31 Ιουλίου 2014. Οι επιπλέον χώροι στο Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι που θα είναι ελεύθεροι, θα διατεθούν για πολιτιστικές δραστηριότητες. Στο Νιαρχαίϊκο θα μεταφερθεί και το ΚΕΠ και ο Δήμος θα πάψει να πληρώνει ενοίκιο για τη στέγασή του. Επίσης, το δημοτικό κτήριο όπου στεγάζονταν οι δημοτικές υπηρεσίες θα εκμισθωθεί και τα έσοδα θα παίρνει η Τοπική Κοινότητα Αρφαρών.

Στο ισόγειο του Νιαρχαίϊκου θα βρίσκεται η έδρα των αιρετών, το ΚΕΠ, καθώς και η έδρα του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Ο υπάρχων εκεί ενιαίος χώρος θα διατεθεί για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. Ο κάτω του ισογείου χώρος θα διατεθεί στον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και θα στεγάζει επίσης τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δήμου.

arfara 5

Ο ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΜΑΓΚΛΑΡΑΙΪΚΟ

Οι εργασίες στο Μαγκλαραίϊκο, στο κέντρο των Αρφαρών, που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας, απέδωσαν έναν σημαντικό κοινόχρηστο χώρο. Στο πλαίσιο εργολαβίας του Δήμου, διενεργήθηκαν εκσκαφές και διαμορφώσεις του εδάφους, κατασκευάσθηκε τοίχος αντιστήριξης, διαμορφώθηκε κατάλληλα το ρέμα της περιοχής και δημιουργήθηκε στο σημείο αυτό κοινόχρηστος χώρος.

arfara 1

Το γεωτεμάχιο αυτό είχε αγοράσει από τους κληρονόμους Μαγκλάρα ο τέως Δήμος Αρφαρών και το έργο πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2015 πρόκειται να περιληφθεί η οριστική διαμόρφωση του Μαγκλαραίϊκου, σύμφωνα με την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Αρφαρών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΙΑΡΧΑΙΪΚΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ

Στα δημοτικά κτήρια των Αρφαρών, περιλαμβάνεται εκείνο που στεγάζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Πρόκειται για κτήριο δωρεάς Γιαννακούντζου στο Γυμνάσιο Αρφαρών, που περιήλθε στην Κοινότητα και το Δήμο Αρφαρών, κατόπιν δε στο Δήμο Καλαμάτας. Το προαναφερθέν επιτυχημένο πρόγραμμα κοινωνικής αρωγής στεγάζεται εκεί από το 2003. Η έδρα του προγράμματος θα μεταφερθεί στο Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι.

arfara 4

arfara.JPGarfara_1.JPGarfara_2.JPGarfara_3.JPGarfara_4.JPGarfara_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech