Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Άριστη συνεργασία ΓΑΙΑΟΣΕ και Δήμου Καλαμάτας

Η άριστη συνεργασία μεταξύ ΓΑΙΑΟΣΕ και Δήμου Καλαμάτας καταδείχθηκε κατά τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιου Σχίζα στο Δημαρχείο και τη συνάντησή του με το Δήμαρχο. Ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον κ. Σχίζα για τη διαχρονικά καλή συνεργασία, επισημαίνοντας πως «αποδεδειγμένα είναι φίλος της πόλης και του Δήμου, καθώς έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα σχέσεων μεταξύ ΟΣΕ και Δήμου». Τόνισε ακόμη πως, μεταξύ άλλων, ο Δήμος επιδιώκει να αναλάβει και το κτήριο του κεντρικού σταθμού Καλαμάτας και να παρέμβει εκεί, αναδεικνύοντας ένα κτήριο εμβληματικό και ιστορικά συνδεδεμένο με την πόλη.

Ο Δήμος επιθυμεί να βρίσκεται το κτήριο αυτό σε άριστη κατάσταση, συντηρημένο και καθαρό και θα το παραδώσει στο σιδηροδρομικό φορέα ευθύς ως λειτουργήσει και πάλι ο σιδηρόδρομος στην περιοχή μας. «Θέλουμε να διαθέσουμε το κτήριο σε φορείς, οι οποίοι πρωτίστως ασχολούνται με το τρένο, καθώς και σε πολιτιστικούς φορείς», διευκρίνισε ο Π. Νίκας. Τόνισε, δε, πως το εμβληματικό αυτό κτήριο «συνδέεται με την ιστορία της πόλης» και τις μνήμες των πολιτών.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Σχίζα ένα βιβλίο των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, ένα κεφάλαιο του οποίου αφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και στην περιοχή του.

Π. ΝΙΚΑΣ: ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Ο Δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας προαστιακού σιδηροδρόμου στην περιοχή μας, επισημαίνοντας ότι θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους του Δήμου Καλαμάτας που διαμένουν στο Ασπρόχωμα, τη Θουρία, τον Άρι, το Πλατύ, αλλά και όσους μετακινούνται προς και από το Νοσοκομείο και το ΤΕΙ. Στην επανενεργοποίηση του προαστιακού είναι δυνατόν να μετάσχουν μέσω προγραμματικής συμβάσεως ο Δήμος Καλαμάτας και άλλοι Δήμοι, όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προϋπόθεση εκπόνησης σχετικής μελέτης και αφού υπάρξει κοστολόγηση του εγχειρήματος.

ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ Η ΓΑΙΑΟΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά χώρους που η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει παραχωρήσει στο Δήμο Καλαμάτας, όπως ο χώρος δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές από την οδό Μακεδονίας μέχρι την οδό Δημοσθένους. Εκεί, ο Δήμος ανέπτυξε χώρο πρασίνου με γκαζόν, ενώ κατασκεύασε και ποδηλατόδρομο, αποσπώντας τη λωρίδα αυτή από την άναρχη στάθμευση οχημάτων και αποδίδοντάς την στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, μετά την παραχώρησή του από τη ΓΑΙΑΟΣΕ με χρησιδάνειο αόριστης διάρκειας, ο Δήμος προέβη φέτος σε επένδυση ύψους 50.000 έως 70.000 ευρώ, ενώ του χρόνου επιδιώκει ακόμη μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Ο Δήμαρχος έδειξε το Πάρκο στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ, τονίζοντας πως ο Δήμος Καλαμάτας επιθυμεί την παραχώρηση μερικών ακόμη παλαιών βαγονιών, για να τα αξιοποιήσει κατάλληλα. Ο κ. Σχίζας είχε τη δυνατότητα να διασχίσει το Πάρκο, ενώ συναντήθηκε και με μερικούς από τους εργαζόμενους που το φροντίζουν, συγχαίροντας το Δήμο για τη μέριμνά του ώστε να υπάρχει καθαριότητα, ευταξία και πράσινο σε καλή κατάσταση.

Ακολούθησε επίσκεψη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας.

a.JPGb.JPGc.JPGd.JPGe.JPGf.JPGg.JPGh.JPGk.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech