Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Καλαμάτα και η περιοχή της τίμησαν την εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα εόρτασαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής μας την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη Μετάστασή Της, στις 15 Αυγούστου, στις Ιερές Μονές και τους Ενοριακούς Ναούς που πανηγύριζαν.
Πλήθος προσκυνητών υποδέχθηκαν οι Ιερές Μονές Δήμιοβας στο Καλάθιο όρος, Μαρδακίου πλησίον της Νέδουσας και Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη. Επίσης, Ιερές Πανηγύρεις τελέσθηκαν στους Ιερούς Ναούς Λαιΐκων, Σπερχογείας, Άριος, Πλατέος, Άνω Βέργας και στον Κοιμητηριακό Ναό της Καλαμάτας.
 
voulkano  mardaki
 
 
Επισημαίνεται πως τον εορτασμό του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Δήμιοβας πλαισίωσαν εκθέσεις που αναφέρονταν στη Μονή της Δήμιοβας και την περιφορά της εικόνας της Παναγίας (15 Αυγούστου, 3 και 13 Σεπτεμβρίου, στη δεκαετία 1960), ενώ παρουσίασαν και τη ζωή στα γειτονικά χωριά του Ταϋγέτου κάτω από τη Σκέπη Της. Τις εκθέσεις διοργάνωσαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους / Αρχεία Νομού Μεσσηνίας και η Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα» και αυτές διήρκεσαν από τις 13 μέχρι τις 15 Αυγούστου.
 
  
 b-dimiova-ektheseis Medium k-dimiova-ektheseis Medium
 
 Οι εκθέσεις περιελάμβαναν ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, τεκμηριωμένο, που κάλυψε χρονικά την περίοδο 1950-1970, συμβολαιογραφικές πράξεις του 19ου αιώνα σχετικά με τη διαχείριση διαφόρων υποθέσεων της Μονής και τις δοσοληψίες της με τους περίοικους και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, που περιέγραφαν το διήμερο εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Δήμιοβας.
 
j-dimiova-ektheseis Medium
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech