Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ορκίσθηκαν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο περιόδου 2014 – 2019

Τον όρκο πίστης στην Πατρίδα και υπακοής στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους έδωσαν το πρωί του Σαββάτου 23 Αυγούστου ο επανεκλεγείς για τρίτη φορά Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρόεδροι και τα μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι πρόεδροι και τα μέλη των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας.

Οι ανωτέρω ανεδείχθησαν κατά την εκλογική διαδικασία της 18ης Μαΐου 2014, για τη δημοτική περίοδο 2014 – 2019, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

orkwmosia

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί. Δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων προσήλθαν εν σώματι από το Δημαρχείο, με επικεφαλής το Δήμαρχο Παναγιώτη Ε. Νίκα. Παιάνισε κατά τα προβλεπόμενα η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

orkwmosia-f

Στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, κατά την τελετή ορκωμοσίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

orkwmosia 14

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ανέγνωσε ειδική ευχή υπέρ ευοδώσεως του έργου της Δημοτικής Αρχής και κατόπιν ο Δήμαρχος έθεσε το χέρι στο Ιερό Ευαγγέλιο, ενώ όσοι επίσης έδωσαν θρησκευτικό όρκο ύψωσαν την δεξιά και επανέλαβαν όσα ανέγνωσε ο Μητροπολίτης. Στη συνέχεια, ορισμένοι σύμβουλοι έδωσαν διαβεβαίωση στην τιμή και στη συνείδησή τους, επαναλαμβάνοντας όσα ο Δήμαρχος ανέγνωσε.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κατόπιν, ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος είχε προσκληθεί στην ορκωμοσία, δεδομένου ότι έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας.

orkwmosia 4

Το μήνυμα απευθυνόταν «τω Εντιμοτάτω κυρίω Παναγιώτη Νίκα, Δημάρχω Καλαμάτας, μετά του περί αυτόν Δημοτικού Συμβουλίου και των εντιμοτάτων προέδρων και μελών των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, τέκνοις της ημών Μετριότητος εν Κυρίω αγαπητοίς», επικαλούμενο «χάριν και ειρήνην παρά Θεού».

Ανέφερε δε τα εξής: «Η υποβληθείσα υπό της υμετέρας αγαπητής Εντιμότητος είδησις περί της προσφάτου εκλογής αυτής τε ως Δημάρχου Καλαμάτας και υμών πάντων ως δημοτικών αρχόντων του Δήμου Καλαμάτας, και περί της ορισθείσης διά την 23ην τρέχοντος μηνός τελετής αναλήψεως των καθηκόντων σας, εις ην εκδήλωσιν προσκαλείτε και την ημετέραν Μετριότητα, τον Πατριάρχην του ευσεβούς ημών Γένους, όπως παραστώμεν εις αυτήν και ευλογήσωμεν τας απαρχάς του δολίχου υμών, ενέπλησε χαράς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, την Μητέρα Εκκλησίαν, ευελπιστούμεν δε βασίμως και ευχόμεθα διαπύρως όπως η ανατεθείσα εις υμάς νέα αύτη και πολυευθυνοφόρος διακονία προς τα κοινά της ευλογημένης ταύτης περιοχής της Μεσσηνίας στεφθή υπό πλήρους επιτυχίας, προς ενίσχυσιν του κοινοτικού ιστού και δυναμικού και εξυπηρέτησιν εν παντί τομεί της υμετέρας αρμοδιότητος των κατοίκων της περιοχής, αποβλεψάντων εν προσδοκίαις και ελπίσι προς υμάς πάντας και τιμησάντων και αναδειξάντων υμάς εις τα επί μέρους υμέτερα αξιώματα διά της προτιμήσεως και της ψήφου αυτών.

Καταστέφοντες, όθεν, πατρικώς την υμετέραν Εντιμότητα, κύριε Δήμαρχε, και τα επί μέρους σώματα των δημοτικών αρχών του υμετέρου ευλογημένου τόπου διά των Πατριαρχικών ημών συγχαρητηρίων ευχών και διαπύρων ευλογιών προς πλήρη και θεοφιλή επιτυχίαν των ανατεθεισών υμίν ευθυνών, ας πεπείσμεθα ότι θα επιτελέσητε εν φόβω Θεού, τιμιότητι και αντικειμενικότητι προς πάντας επί τω ευρυτέρω κοινώ αγαθώ, επικαλούμεθα εφ’ υμάς και επί τον λαόν της Καλαμάτας και εν γένει της Μεσσηνίας την Χάριν, το άπειρον Έλεος και τον Φωτισμόν του Θεού διά παν έργον αγαθόν και ευάρεστον τω Δήμω και τοις δημόταις υμών».

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε να επιτελεσθεί «έργο επ’ ωφελεία του λαού του Δήμου Καλαμάτας» και το έργο αυτό «να είναι προϊόν ενότητας και συναίνεσης», δεδομένου ότι «η πενταετία που καλείται να ολοκληρώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι δύσκολη και συγχρόνως καθοριστική για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών και της πατρίδος μας». Επεσήμανε, δε, πως «αποτελεί πολυτέλεια κάθε μορφής διχασμός». Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε προς τους αιρετούς «καλή δύναμη, καλό κουράγιο» και επικαλέσθηκε την ευλογία του Θεού στη ζωή τους.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό τον οποίον απηύθυνε, κατέθεσε τη διαπίστωση πως «ζούμε σε μια πόλη ιστορική, που χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερη. Το θέλουμε οι πολίτες, το αξίζει ο τόπος, το επιδιώκει η Δημοτική Αρχή».

orkwmosia 6

Τούτο αποτελεί κοινή διαπίστωση, είπε ο κ. Λαμπρόπουλος και απευθυνθείς προς το Δήμαρχο, ανέφερε τα εξής, μεταξύ άλλων: «Έχετε αποδείξει κύριε Δήμαρχε ότι μπορείτε να λειτουργείτε συναινετικά, να στρατεύετε δυνάμεις για το καλό του τόπου. Είμαι βέβαιος ότι και τώρα θα πράξετε το ίδιο. Οι προκλήσεις είναι πολλές. Όλοι θα δουλέψουμε μαζί».

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του περιμετρικού, που θα προχωρήσει, καθώς και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου.

Διαβεβαίωσε, δε, για τη στήριξη προς τη Δημοτική Αρχή εκ μέρους της Κυβέρνησης και του ιδίου, τονίζοντας πως «έχουμε χρέος να κρατήσουμε την πόλη και να την ανεβάσουμε, να κρατήσουμε την πατρίδα μας όρθια και να την πάμε εκεί όπου αξίζει».

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, στη συνέχεια, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τις ευχές και τη συνεργασία, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον «Πατριάρχη του Γένους μας για την επιστολή του και τη στήριξη προς την πόλη».

orkwmosia 15

Ο Δήμαρχος, στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε με θερμά λόγια όλους όσοι παρευρέθησαν στην τελετή ορκωμοσίας, ενώ δήλωσε: «Αισθανόμαστε το βάρος της υπόσχεσης και της ευθύνης απέναντί σας αλλά και απέναντι στην ιστορία και το μέλλον του Δήμου και της πόλης μας». Και συνέχισε, αναφέροντας τους κρίσιμους τομείς και τις στοχεύσεις της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη πενταετία, όπως είναι οι οικονομικές δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπισθούν με ορθολογικό τρόπο, η ανάπτυξη, η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της ελκυστικότητας της πόλης και της περιοχής μας, ο πολιτισμός, η πρόνοια για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, η φροντίδα για την νεολαία μας και η συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για την ανάπτυξη και τη φροντίδα της Περιφέρειας του Δήμου Καλαμάτας.
  
Ο Δήμαρχος δήλωσε, επίσης: «Η αυτονόητη συνεργασία με εκπροσώπους θεσμών και φορέων, η πρόταξη των συμφερόντων του Δήμου, η αποφυγή συγκρούσεων και δημιουργίας κλίματος οξύτητας, η διαφάνεια, η σκληρή εργασία, το ανοικτό πνεύμα και η αποφυγή κομματικών αγκυλώσεων, αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για το Δήμο Καλαμάτας, που αποτελεί πλέον το μεγάλο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της νότιας Ελλάδας».
 
Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συνεργάτες του, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ προέτρεψε τους δημότες του Δήμου μας να είναι πάντοτε δίπλα στη Δημοτική Αρχή αλλά και να είναι απολύτως αισιόδοξοι για το σπουδαίο μέλλον της Καλαμάτας και του Δήμου μας.
 
Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή ορκωμοσίας:
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, Βουλευτές της Μεσσηνίας, Δήμαρχοι άλλων Δήμων της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, χορηγοί και πολλοί φίλοι του Δήμου μας.  

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech