Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το πλοίο «Το ταξίδι της ελπίδας» στην Καλαμάτα

Μετά την επίσκεψη του πρόξενου του Κουβέιτ Meshari Al-Mezyed  στην Καλαμάτα και το Δήμο, οργανώθηκε από τη δημοτική αρχή, στο λιμάνι της Καλαμάτας, εκδήλωση υποδοχής του πλοίου «Το ταξίδι της ελπίδας», το οποίο εκτελεί μια ανθρωπιστική αποστολή, υπό την αιγίδα της Α.Υ. του Εμίρη του Κράτους του Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah.

journey-of-hope

Το πλοίο συνόδευσαν από την είσοδο του λιμανιού τέσσερα ιστιοφόρα σκάφη από Ναυτικούς Ομίλους της Μεσσηνίας, με καπετάνιους τους: Αθανάσιο Κωστολία, Μιχάλη Λίτσα, Πάνο Γεωργακόπουλο, Γιάννη Γεωργούλη και Αθανάσιο Νακόπουλο και με τα πληρώματά τους, δημιουργώντας έτσι μια πολύ όμορφη εικόνα για τους επισκέπτες μας αλλά και για όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού.

journey-of-hope 24

Περί τις 22.00, το πλοίο πλαγιοδέτησε, πραγματοποιήθηκαν οι τυπικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές και έγινε ξενάγηση στο Δήμαρχο και σε άλλους παρευρισκόμενους στο εσωτερικό του πλοίου.

journey-of-hope 22

Το πλήρωμα προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στο Δήμαρχο μία γυάλινη μικρογραφία του πλοίου.

journey-of-hope 6

Στη συνέχεια, η αποστολή εξήλθε του πλοίου και ακολούθησε η εκδήλωση υποδοχής.

Στην εκδήλωση υποδοχής πρωταγωνιστές ήταν είκοσι περίπου παιδιά με ειδικές ικανότητες, μαζί με τους συνοδούς τους, από τους Συλλόγους: Γονέων και Κηδεμόνων Αμεα Μεσσηνίας «Η υπομονή», Φίλων Αμέα, Γονέων και Κηδεμόνων Ε.Ε.Ε.Ε. Καλαμάτας, Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και από το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Καλαμάτας και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό.

journey-of-hope 12

Από τα παιδιά των Συλλόγων της Μεσσηνίας προσφέρθηκαν στα δύο παιδιά με ειδικές ικανότητες, που αποτελούν μέλη του πληρώματος του πλοίου, καθώς και στο υπόλοιπο πλήρωμα, χειροποίητα κεραμικά δώρα, κατασκευασμένα στα εργαστήριο από τους ίδιους, ενώ επίσης τους προσφέρθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας τοπικά προϊόντα και τουριστικό έντυπο υλικό της περιοχής.

journey-of-hope 8

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η ομάδα χορευτών από το Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ΞΕΝΙΑ», που υποδέχθηκαν την  αποστολή με παραδοσιακούς χορούς και μάλιστα χόρεψαν μαζί με τα μέλη του πληρώματος και τους μικρούς Khaled και Meshal, που έκλεψαν την παράσταση με το κέφι και τις χορευτικές τους φιγούρες.

journey-of-hope 29

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα, τα οποία έγιναν ανάρπαστα.

journey-of-hope 28

Σκοπός της αποστολής είναι να ενημερώσει τις κοινωνίες των πόλεων που επισκέπτεται για την προσφορά, τις πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα του Κράτους του Κουβέιτ στην αντιμετώπιση και φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από ασθένειες, όπως το Σύνδρομο Down, από αυτισμό και από άλλες νοητικές ασθένειες και γενικότερα να προβληθεί το ανθρωπιστικό μήνυμα της ανάγκης υποστήριξης των παιδιών αυτών.

journey-of-hope 11

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας του Δήμου, δημοτικοί υπάλληλοι θα συνοδεύσουν την αποστολή από το Κουβέιτ, σε διάφορες επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή μας και σε σημεία ενδιαφέροντος αλλά και σε συναντήσεις με στελέχη Τοπικών Συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΑμεΑ.

Όλα αυτά γίνονται σε  συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών και ειδικότερα με το Γενικό Γραμματέα Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων κ. Παναγιώτη Μίχαλο.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην αξία της εκδήλωσης και στους συμβολισμούς του ταξιδιού του πλοίου «Το ταξίδι της ελπίδας», στη φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και του Κουβέιτ, στις προσπάθειες που γίνονται στην Καλαμάτα για την υποστήριξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες και στην αναγκαιότητα επαφής και επικοινωνίας των αρχών και του λαού του Κουβέιτ αλλά και των άλλων Εμιράτων με την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της, που αποτελούν άριστο τόπο για διακοπές και επιχειρηματικές προσπάθειες.

journey-of-hope 21

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τραβιούνται πλάνα από εικονολήπτες των τηλεοπτικών δικτύων διεθνούς εμβέλειας: CNN, BBC, Al Jazeera αλλά και της Κρατικής Τηλεόρασης του Κουβέιτ, τα οποία και σε πολλές περιπτώσεις μεταδίδονται ζωντανά. Για το λόγο αυτό το πλοίο είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα δορυφορικά πιάτα και κατάλληλο εξοπλισμό.

journey-of-hope 31

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech