Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υδατοδρόμιο από την Hellenic Seaplanes

Επισήμως εξεδήλωσε το ενδιαφέρον της η εταιρεία Hellenic Seaplanes «για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου» στο Δήμο Καλαμάτας. Σε επιστολή προς το Δήμαρχο, που φέρει ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 2014 και την οποία υπογράφει ο Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Συγκεκριμένα θα αναλάβουμε όλο το κόστος αδειοδότησης, κατασκευής και εκμετάλλευσης υδατοδρομίου στο Δήμο σας χωρίς να επιβαρυνθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμένων οποιοδήποτε κόστος».
 
udroplana
 
Στην επιστολή αναφέρονται ακόμη τα ακόλουθα: «Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο. Η Εταιρεία μας προσδοκεί ότι θα ανατρέψει θεμελιώδη έως τώρα δεδομένα του ελληνικού τουρισμού ανοίγοντας μια νέα εποχή, πολλαπλασιάζοντας και βελτιώνοντας ποιοτικά το τουριστικό ρεύμα της χώρας».
 
messinian-gulf
 
Η Hellenic Seaplanes προσθέτει ότι μέχρι σήμερα έχει ξεκινήσει επενδύσεις «στα πιο κάτω υδατοδρόμια χωρίς να επιβαρυνθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμένα οποιοδήποτε κόστος»: Σκύρου, Αλοννήσου, Αμφιλοχίας, Σκοπέλου, Τήνου, Πάτμου, Σάμου, Χαλκιδικής (Μαρίνα), Λήμνου (Μαρίνα). Επίσης, είναι τεχνικός σύμβουλος αδειοδότησης όσον αφορά στα υδατοδρόμια Βόλου, Ζακύνθου, Κέρκυρας (ιδιωτικό) και Μεγανησίου (ιδιωτικό).
 
ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 
Επισημαίνεται πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου, ο οποίος κατόπιν διαγωνισμού θα αναλάβει τη λειτουργία του υδατοδρομίου Καλαμάτας. Μάλιστα, η σχετική προκήρυξη έχει αποσταλεί προς έλεγχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
 

messinian-gulf.JPGudroplana.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech