Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής επεκτείνεται στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας

Στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας επεκτείνεται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής, το οποίο διενεργείται με Κοινοτική χρηματοδότηση (είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ). Σε σύσκεψη που συνεκλήθη σήμερα υπό την προεδρία του Δημάρχου, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και του ενός των ιατρών οι οποίοι εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος, αποφασίσθηκαν τα εξής για τη συνέχισή του:

1. Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής, με εξετάσεις που προσδιορίζουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, θα επεκταθεί στην περιφέρεια του Δήμου, μετά την αρχική πετυχημένη εφαρμογή του στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ιατρείο. Αρχικά, θα επικεντρωθεί στις ορεινές περιοχές των Αρφαρών και των χωριών της Αλαγονίας, με τη συμβολή των στελεχών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

2. Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει στον ιατρό ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο δημοτικό όχημα για τις μετακινήσεις του και τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού και του υγειονομικού υλικού. Επίσης, θα παράσχει μέσα μετακίνησης ώστε οι κάτοικοι απομακρυσμένων οικισμών να συγκεντρώνονται σε κεντρικά σημεία των ορεινών περιοχών για να εξετασθούν. Θα ακολουθήσει η διενέργεια εξετάσεων και σε άλλες περιοχές

3. Θα προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη με δίμηνη σύμβαση δύο νοσηλευτριών, για την υποστήριξη του ιατρού. Επίσης, θα τροποποιηθεί κατάλληλα το πρόγραμμα, ώστε οι νοσηλεύτριες να προσληφθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου και όχι έργου, που αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα για την απασχόλησή τους.

tileiatriki.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech