Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Την προσεχή εβδομάδα, σπουδαίο παγκόσμιο συνέδριο Μαθηματικών στην Καλαμάτα

Ξεκινά τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 12 του μήνα, το παγκόσμιο συνέδριο Μαθηματικών: “Structured Numerical Linear and Multilinear Algebra: Analysis, Algorithms and Applications” (SLA 2014), το οποίο θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο Elite. Τον Ιούνιο του 2013, το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών επιλέχθηκε να διοργανώσει το συνέδριο αυτό, στην περιοχή των Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών. Το συνέδριο θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα στην Καλαμάτα.
 
Οι εφαρμογές αυτής της περιοχής των Μαθηματικών είναι ευρύτατες και υφίστανται στο σχεδιασμό γραφικών και συστημάτων με τη βοήθεια υπολογιστή, στην επεξεργασία εικόνας και σήματος, στη θεωρία ελέγχου, στη θεωρία ουρών αναμονής, στην ανάλυση δεδομένων και, γενικά, παρέχουν εργαλεία για την επίλυση πολλών πρακτικών προβλημάτων.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://noether.math.uoa.gr/conferences/sla2014/
 
sla
 
Ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου στην Καλαμάτα, που θα συγκεντρώσει περί τους 70 Καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητές, ως προσκεκλημένους ομιλητές, από τα σημαντικότερα πνευματικά ιδρύματα της Δυτικής Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και του Ισραήλ.
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΠΙΛΥΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ»
 
Μάλιστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματίζεται η διεξαγωγή την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 14.00 και 16.00, μιας παρουσίασης σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, φοιτητές και καθηγητές, με θέμα «Επίλυση μαθηματικών προβλημάτων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές». Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν στην κυρία Ευαγγελία Κοττά – Αθανασιάδου, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 
Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης του συνεδρίου θα δοθούν, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, σε όποιον το παρακολούθησε, στις 18.00 της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου, από τους ξένους συνέδρους - καθηγητές  και ερευνητές του κλάδου αυτού της Μαθηματικής επιστήμης. 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech