Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Αγαστή συνεργασία του Δήμου με το Φιλοζωϊκό Όμιλο Καλαμάτας

Η Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας Κανέλλα Καλαποθαρέα και η Αντιπρόεδρος Μαρία Ασημακοπούλου επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση της μέχρι τώρα συνεργασίας του Δήμου με το Φιλοζωϊκό Όμιλο, που έχει παραγάγει θετικά αποτελέσματα τόσο στις στειρώσεις αδέσποτων ζώων, ώστε και στη φροντίδα για τη διατροφή τους (ο Δήμος παρέχει την τροφή και ο Φιλοζωϊκός αναλαμβάνει τη διανομή της σε επίκαιρα σημεία, μακριά από πολυσύχναστους χώρους). Επίσης, ο Δήμος έχει παραχωρήσει οικίσκο στο Φιλοζωϊκό, για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του, ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Νέδοντος, νοτίως της γέφυρας της οδού Μακεδονίας.

Οι εκπρόσωποι του Φιλοζωϊκού Ομίλου έθεσαν συγκεκριμένα αιτήματα, επί των οποίων έγινε συζήτηση και θα επακολουθήσει εξειδίκευση και πρακτική αντιμετώπισή τους, καθώς ο Δήμαρχος εξέφρασε τη θετική στάση του Δήμου για την επίλυσή τους. Ενδεικτικά, πρόκειται για: δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων, φροντίδα των ζώων αυτών με τη διενέργεια εμβολίων και αποπαρασίτωσης, τοποθέτηση φυλλαδίου ενημέρωσης στο φάκελο με το λογαριασμό ύδρευσης, εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία, εξεύρεση χώρου για την ταφή ζώων, δημιουργία δικτύου υιοθεσιών ζώων, διάδοση μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικής πινακίδας VMS που θα εγκαταστήσει ο Δήμος.

Σχετικά με τη φιλοξενία αδέσποτων, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στις εκπροσώπους του Φιλοζωϊκού Ομίλου πως ο Δήμος βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ενταχθεί το 2015 σε σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο «ο Φιλοζωϊκός να δραστηριοποιείται και εμείς να σας υποστηρίζουμε».

filoz.JPGfiloz_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech