Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2014 – 2015

Με αγιασμό ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, η σχολική χρονιά 2014 – 2015, το νέο ταξίδι των μαθητών για την κατάκτηση της γνώσης και για τη διαμόρφωση προσωπικότητας τέτοιας, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στον αγώνα της ζωής.

Ο Δήμαρχος παρέστη στις τελετές αγιασμού στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας, στο 10ο Δημοτικό, που μεταστεγάσθηκε στο νέο του διδακτήριο και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Σ’ αυτές τις σχολικές μονάδες, τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς.

ΣΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟ

Στο 4ο Λύκειο, μετά την τελετή του αγιασμού, ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχήθηκε στα παιδιά το νέο σχολικό έτος «να είναι μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες, καρπούς, υγεία οικογενειακή και προσωπική». Τόνισε, επίσης, πως «στους ώμους σας πέφτει το βάρος της μεγάλης αλλαγής, της μεγάλης υπέρβασης».

4o-lukeio 4

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, απαιτούνται «εργατικότητα, υπευθυνότητα και πολλές θυσίες», ενώ ο Μητροπολίτης επεσήμανε πως στην προσπάθειά τους αυτή θα έχουν «βοηθούς το Δήμο και το Δήμαρχο Καλαμάτας, την Εκκλησία, που πάντοτε στέκεται δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε», θα διαθέτουν δε και τη συμπαράσταση των γονέων και δασκάλων τους.

4o-lukeio 2

Ο Δήμαρχος επεσήμανε προς τις μαθήτριες και τους μαθητές το συναισθηματικό του σύνδεσμο με το 4ο Λύκειο, της εκπαιδευτικής κοινότητας του οποίου υπήρξε μέλος και μάλιστα σε εποχές δύσκολες, κατά την περίοδο μετά τους σεισμούς, όταν το Σχολείο στεγάσθηκε σε σκηνές και λυόμενα.

4o-lukeio 3

Ευχήθηκε, δε, στα παιδιά «καλή, δημουργική και ευλογημένη χρονιά» και προέτρεψε τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου να διαλέξουν το επάγγελμα, το οποίο τους αρέσει.

4o-lukeio 7

Ευχήθηκε, επίσης, να έχουν τα παιδιά επιτυχίες και στον επαγγελματικό στίβο, όπου καλούνται να ανταγωνισθούν τους μαθητές των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι ξεκινούν με καλύτερες προϋποθέσεις από τους Έλληνες.

4o-lukeio 6

ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ

Ο αγιασμός στο 10ο Δημοτικό, σχολική μονάδα στην οποία συγχωνεύθηκε το 26ο, πραγματοποιήθηκε στο καινούργιο του διδακτήριο, στην οδό Κρήτης.

10o-dimotiko 1

Πριν την τελετή του αγιασμού, οι μαθήτριες και οι μαθητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και κατόπιν ο Σεβ. Μητροπολίτης προέστη της ακολουθίας του αγιασμού. Μετά το πέρας του, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και παραινέσεις προς τους μικρούς μαθητές, ζητώντας από τα παιδιά να δείχνουν εμπιστοσύνη στους γονείς και δασκάλους τους και να είναι υπάκουα.

10o-dimotiko 4

Τις προσήκουσες ευχές έδωσε στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας πως στους τελευταίους πέφτει το βάρος διαμόρφωσης ολοκληρωμένης προσωπικότητας στα παιδιά.

Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, χαρακτήρισε την ημέρα ξεχωριστή για το σχολείο, που είναι πλέον το μεγαλύτερο Δημοτικό στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία, με 262 μαθήτριες και μαθητές.

Ευχαρίστησε, δε, «το Δήμαρχο για την καταλυτική του παρουσία στην ανέγερση του νέου διδακτηρίου», καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και τα στελέχη της. Απηύθυνε, επίσης, ευχαριστίες στην τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στη διάδοχό της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

10o-dimotiko 6

Ο Δήμαρχος συμβούλευσε τα παιδιά να ακούνε «αυτά που σας λένε οι γονείς και οι δάσκαλοί σας», αλλά και να παίζουν και να ασχοληθούν με τη μουσική. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του διότι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο,  τονίζοντας ότι «πρέπει πάντα να θυμόμαστε την πατρίδα μας, ιδίως αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

10o-dimotiko 5

Για το νέο σχολικό κτήριο, ο Π. Νίκας είπε πως κατασκευάσθηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι το μελέτησε και επέβλεψε την κατασκευή του ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ εντάχθηκε σε Κοινοτικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα με ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

10o-dimotiko 2

ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ιερούργησε κατά την τελετή του αγιασμού και κατόπιν έδωσε ευχές στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

mpouga 1

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του προς τους μαθητές, ευχήθηκε «η δύναμη του Θεού να είναι συνέχεια μαζί σας, για να μπορείτε με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της παιδείας».

mpouga 8

Ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές, ευχήθηκε «την ελπίδα που έχουμε στηρίξει πάνω σας να την κάνετε πράξη». Προσέθεσε, δε, την ευχή να συνεχίσουν να προσφέρουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά πολύτιμες υπηρεσίες στην πόλη, μεταξύ άλλων, με τις εκδηλώσεις που συχνά διοργανώνουν.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech