Η εξόδιος ακολουθία του Σωτήρη Μιχαλόπουλου

Εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν χθες, Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, το Σωτήρη Μιχαλόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο, Αντιπρόεδρο Ν.Π. και πρώην Αντιδήμαρχο, ο οποίος πάλεψε με την επάρατη νόσο.
Στην κηδεία, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής, παρευρέθη ο Δήμαρχος, ο οποίος - αποχαιρετώντας τον αείμνηστο - ανέφερε τα εξής: 
«Ο Σωτήρης αποχαιρέτησε τα γήινα, προχθές, Σάββατο 30/06, αργά το απόγευμα, αφού έχασε – δυστυχώς – τη μεγάλη μάχη για τη ζωή του. 
 
1.Μια ζωή γεμάτη αγώνα, αγωνίες, εργατικότητα, συνέπεια, σταθερότητα, αφοσίωση στη Φιλία, δοτικότητα και ουσιαστική κοινωνικότητα και προσφορά. 
 
 
2.Ο Σωτήρης ήταν σε όλα του αυθεντικός, αληθινός, ευθύς και πηγαίος. Ένας γνήσιος λαϊκός άνθρωπος, όπου τη φροντίδα και το ενδιαφέρον του για τον αδύναμο συνάνθρωπο το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Γι΄αυτό και ο Σωτήρης είχε παντού φίλους, που τον στήριζαν, τον ψήφιζαν και τον εξέλεγαν, χωρίς ο ίδιος να κάνει καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια γι΄αυτό. 
 
3.Άνθρωπος της εργασίας και του μόχθου άρχισε να δουλεύει σκληρά πριν κλείσει τα 12 χρόνια του, ακόμα και 15 ώρες κάθε ημέρα, παράγοντας αγαθά και αγροτικά προϊόντα κυριολεκτικά σε χιλιάδες τόνους. Μου είπε κάποτε «κουβεντιάζω με τη γης. Βάζω το αυτί μου στο χώμα και αφουγκράζομαι τις ανάγκες του. Το χώμα με διατάσσει τί και πότε πρέπει να το κάνω»
 
4.Υπήρξε άνθρωπος της ζωής, της χαράς, του κεφιού, της συναναστροφής, της διασκέδασης, χωρίς όμως ποτέ να ξεπερνά το μέτρο, να χάνει την αξιοπρέπεια του ή να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στους άλλους. Για αυτό και όλοι μας επιδιώκαμε την παρέα του, τη συναναστροφή μαζί του, το πηγαίο χιούμορ του, την αισιοδοξία του για τα προβλήματα και τη ζωή. 
 
 
 
5.Ως Δήμαρχος, επιθυμώ να τονίσω πως η συμπόρευση με το Σωτήρη, υπήρξε διδακτική, δημιουργική και ανέφελη. Διακρίνονταν για το πολιτικό του αισθητήριο, για την εκπληκτική του ικανότητα να αφουγκράζεται το λαϊκό αίσθημα, για την απόλυτη ανιδιοτέλειά του, για το ομαδικό πνεύμα και τη συνεχή προσπάθεια για βοήθεια στη φτώχεια και την ανθρώπινη αδυναμία. Ποτέ δεν απαίτησε αξιώματα, αν και απέδειξε ότι τα κατάφερνε πολύ καλύτερα από άλλους. Και αυτό, γιατί είχε το μέγα προνόμιο της συνεχούς επαφής με την κοινωνία και τα προβλήματά της και όπου κι αν ετάχθη είχε σημαντική προσφορά:
 
 
•Στην κεντρική Αγορά, ως Πρόεδρος του Δ.Σ.,
•Στο Β΄ ΚΑΠΗ της Ράχης, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. , όπου συνέβαλε τα μέγιστα για την κατασκευή του πρωτότυπου κτιρίου στέγασής του και 
•ως Αντιδήμαρχος, εκπρόσωπος του Αγροτικού Κόσμου και του πρωτογενή τομέα, αλλά και της Δυτικής Καλαμάτας.
 
 
6.Στα ενδιαφέροντα του Σωτήρη, επίσης, ήταν το ποδόσφαιρο, το οποίο ουσιαστικά και έντιμα υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Τοπικής Ομάδας της ΑΕΚ, της ομάδας των προσφύγων και των νέων της Δυτικής παραλίας, αλλά και ως αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.
 
 
7.Ο Σωτήρης αγαπούσε την οικογένειά του, έστω κι αν καμία φορά έδειχνε πως αγαπούσε την κοινωνία περισσότερο.
Συχνά μιλούσε για τη σύζυγό του τη Βούλα και τον αγώνα της στη βιοπάλη από 14 χρονών δίπλα του, αλλά και για τα τρία παιδιά του και τα εγγόνια του.
 
 
8.Όλες τις αρετές και το ψυχικό του μεγαλείο ο Σωτήρης το έδειξε στον αγώνα του με την ύπουλη αρρώστια: 
Υπερηφάνεια, αντοχή, αισιοδοξία, υπομονή, πίστη χαρακτήρισαν το τελευταίο δύσκολο στάδιο της ζωής του. 
 
9.Το Δ.Σ. του Δήμου μας ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τον πλειστάκις εκλεγέντα Δημοτικό Σύμβουλο και διατελέσαντα Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημοτικών Νομικών Προσώπων
 
Σωτήρη Μιχαλόπουλο
 
 
 Ομόφωνα ψήφισε σε Συνεδρίαση σήμερα το πρωί:
 
 
Α. Η κηδεία του να πραγματοποιηθεί Δημοτική δαπάνη
Β. Η σημαία του Δημαρχείου να κυματίζει μεσίστια, σήμερα. 
Γ. Η φωτογραφία του να αναρτηθεί στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΓΟΡΑΣ και του Β΄ ΚΑΠΗ.
 
 
Ας είναι αιωνία η μνήμη του».
 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud