Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Να παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας η Μπιρμπίτα

Ο Δήμαρχος, σε συνέχεια αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Διδασκάλου (υπ’ αρ. 68479/2768/6-8-2014), του απέστειλε έγγραφο – κοινοποιούμενο σε πλήθος αποδεκτών – σχετικά με την κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών (οικισμού αθιγγάνων) στην περιοχή Αγίας Τριάδος του Δήμου Καλαμάτας.

Με το έγγραφο αυτό και προς επίλυση του ζητήματος, καθώς είναι καίριας σημασίας η μετεγκατάσταση των αθιγγάνων, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας ζητεί την παραχώρηση της Μπιρμπίτας στο Δήμο Καλαμάτας, αναφέροντας τα εξής:

«Ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάθε διάθεση να συνδράμει στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργήσει τεράστια ζητήματα και δυστυχώς το κράτος αποφεύγει να αντιμετωπίσει, ως οφείλει. Για το λόγο αυτό ζητούμε να μας παραχωρήσετε άμεσα την εν λόγω έκταση που είναι στα όρια του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να αναλάβει ο Δήμος  τις αναγκαίες πρωτοβουλίες. Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας είναι εύλογο και το απευθύνουμε ταυτόχρονα σε όλους τους συναρμόδιους κεντρικούς φορείς, ώστε να υπάρξει ένα ορατό τέλος σε αυτή τη δύσκολη υπόθεση».

Προηγούνται στο ίδιο έγγραφο του Δημάρχου:

Α) ερώτημα με το οποίο ο Δήμαρχος ζητεί να γνωστοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας με ποιο τρόπο θα λάβει υπόψη ο Δήμος «το ως άνω (8) σχετικό έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, στο οποίο εκφράζεται η πλήρης αντίθεση για τη διαδικασία κατεδάφισης» του παράνομου οικισκού των αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα, τη στιγμή που «πρόκειται για οριστικά αυθαίρετα κτίσματα που έχουν καταστεί αμετάκλητα κατεδαφιστέα»

Β) διαπίστωση ότι «λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από τον ήδη διαμορφωμένο χώρο της “Μπιρμπίτας”, εκτάσεως 65 στρεμμάτων, ο οποίος έχει αγοραστεί από τη Ν.Α. Μεσσηνίας με χρήματα του ΥΠΕΣΔΔΑ και η διαμόρφωσή του έχει στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση της Ε.Ε.», ενώ ο Δήμος Καλαμάτας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «έχει προτείνει το συγκεκριμένο χώρο ως κατάλληλο στο πλαίσιο της διαδικασίας που ξεκίνησε πάλι με το υπ’ αρ. 31747/7-8-2013 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών».

Μπορείτε να δείτε το έγγραφο του Δημάρχου εδώ.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech