Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Θα κατανεμηθεί στους Δήμους σημαντικό μέρος του νέου ΕΣΠΑ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας χαιρέτισε σήμερα την προσπάθεια που γίνεται, για την κατανομή πόρων του νέου ΕΣΠΑ και στους Δήμους. Επεσήμανε πως αυτό θα οδηγήσει σε απεξάρτηση των Δήμων και τόνισε πως «οι Δήμοι είναι ανεξάρτητος θεσμός και ισόβαθμος με την Περιφέρεια».

Ο Π. Ε. Νίκας υπογράμμισε το γεγονός πως «επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι Δήμαρχοι οι οποίοι βρίσκονται στο Κοινοβούλιο αυτή τη στιγμή, όπως είναι ο Μιχάλης Ταμήλος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος και άλλοι». Προσέθεσε, δε, πως «είχαμε χθες και σχετικά δημοσιεύματα, με τα οποία συμφωνούμε. Δικαιούμαστε από το νέο ΕΣΠΑ οι Δήμοι ένα ποσοστό της τάξεως του 10% με 12%, που αντιστοιχεί σε 2,5 δισ. ευρώ περίπου. Θέλουμε να γίνει μία κατανομή όπως έγινε με το πρόγραμμα του «Θησέα», δηλαδή να ξέρει από τώρα κάθε Δήμος τι δικαιούται να πάρει, με συγκεκριμένα κριτήρια, που είχε κι ο «Θησέας», κριτήρια πληθυσμιακά, κριτήρια γεωγραφικά. Να μην εξαρτάται από την υπογραφή του Περιφερειάρχη εάν θα τα πάρουμε.

Δεν έχουμε πρόβλημα η Διαχειριστική Αρχή να είναι στην Περιφέρεια. Πρέπει να ξέρουμε, όμως, από πρώτα τι θα πάρουμε ώστε να κάνουμε και τις σχετικές μελέτες. Και οι Δήμοι που έχουν αδυναμίες σε επίπεδο Τεχνικών Υπηρεσιών, υπάρχουν κάποιες προτάσεις να ενισχυθούν με υπαλληλικό προσωπικό από την ελεύθερη αγορά και θα αγωνισθούμε και γι’ αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ε. Νίκας.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech