Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος είχε συναντήσεις στην Αθήνα, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος  την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και είχε συναντήσεις για θέματα του Δήμου Καλαμάτας, όπως παρακάτω:

  • Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο στις 17.00. Ο Π. Νίκας συζήτησε με τον Π. Κουκουλόπουλο προβλήματα που δημιουργούνται στο Δήμο Καλαμάτας από αδέσποτα οικόσιτα και άγρια ζώα. Ο Δήμαρχος ζήτησε και ο Αναπληρωτής Υπουργός αποδέχθηκε να επιτραπεί το κυνήγι αγριογούρουνου όλο το χρόνο.

Για τα αδέσποτα βοοειδή, ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει το ζήτημα ο Δήμος, καθώς χρειάζονται συγκροτημένες και εξοπλισμένες ομάδες. Ο Αναπλ. Υπουργός ανέφερε πως ο Δήμος έχει δίκιο και ότι απάντηση θα δοθεί προσεχώς.

Ο Π. Νίκας επεσήμανε πως ο Δήμος χρειάζεται υποστήριξη, προκειμένου να κάνει για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς ό,τι επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αναπλ. Υπουργός είπε πως για τα σκυλιά υπάρχουν προγράμματα που ο Δήμος θα μπορέσει να αξιοποιήσει το 2015.

Ακόμη, ο Π. Νίκας και ο Π. Κουκουλόπουλος συζήτησαν θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ΕΣΠΑ και τη συμμετοχή των Δήμων σ’ αυτήν.

  • Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, μεταξύ 18.00 και 20.00. Στο γραφείο του Υπουργού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία από πλευράς Υπουργείου μετέσχον ο Υπουργός Γιάννης Μανιάτης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Νάντια Γιαννακοπούλου και στελέχη του Υπουργείου, ενώ από πλευράς του Δήμου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. Αντικείμενο της σύσκεψης υπήρξε η διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ζήτησε να πληροφορηθεί για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας. Του παρασχέθηκαν όλα τα σχετικά παραστατικά στοιχεία για τα «ρεύματα» της ανακύκλωσης, για τα δύο ΚΔΑΥ, για τη διαχείριση των οργανικών με κομποστοποίηση. Ο Δήμαρχος παρουσίασε, επίσης, τις πάγιες απόψεις του για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, όπου τον πρώτο λόγο και την ευθύνη πρέπει να έχουν οι Δήμοι, επιδιώκοντας την ποιότητα στη διαχείριση με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech