Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή στις 7 Οκτωβρίου 2014

Κατά τη 42η/2014 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω: 
1. Επί αιτημάτων υπαγωγής στη ρύθμιση του Ν. 4257/2014. Εγκρίθηκε ως η εισήγηση της Υπηρεσίας.
2. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.
 
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
koimhthrio
 
3. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση χώρων κοιμητηρίου Καλαμάτας». Εγκρίθηκε, για τη διενέργεια παρεμβάσεων με προϋπολογισμό μελέτης 19.977,68 ευρώ με το ΦΠΑ, ώστε ο Δήμος να προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις των χώρων του Κοιμητηρίου και συγκεκριμένα στη διαμόρφωση της μικρής κεντρικής πλατείας σε χώρο ανάδειξης των αξιόλογων μαρμάρινων στηλών που βρίσκονται διασκορπισμένες στον χώρο του Κοιμητηρίου της Καλαμάτας, μετά από εργασίες συντήρησης - αποκατάστασής των, όπως και στην διαμόρφωση του βορείου αυλείου χώρου του Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους. Παράλληλα, θα γίνουν και έργα διευθέτησης των ομβρίων περιμετρικά του Ναού, που θα απαιτήσουν μικροεπεμβάσεις στα δάπεδα, τα οποία στην συνέχεια θα αποκατασταθούν. Μπορείτε εδώ να δείτε τη σχετική μελέτη (τεχνική έκθεση).
4. Κοστολόγηση υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από απορριμματοφόρο. Εγκρίθηκε. 
 
ΕΠΑΘΛΑ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
 
vraveiaa
 
5. Απόδοση λογαριασμού των απαιτούμενων δαπανών για την καταβολή χρηματικών επάθλων σε διακριθέντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου περιόδου 2013-2014. Εγκρίθηκε, όσον αφορά στην επίδοση επάθλων σε 11 μαθητές της Γ΄ Λυκείου περιόδου 2013-2014, που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Συνολικά, ο Δήμος τίμησε για τις επιτυχίες τους 46 μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
6. Απευθείας ανάθεση καυσίμων (βενζίνη αμόλυβδη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης) για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας (εκτός ημερησίας διατάξεως). Μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων στην εταιρεία Γεώργιος Παν. Δεληγιάννης και Σία ΕΕ, η Επιτροπή, και για το μεσοδιάστημα μέχρι την παροχή εγκρίσεως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεδομένου ότι πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό, προέβη στην απευθείας ανάθεση στην προαναφερθείσα μειοδότρια εταιρεία της προμήθειας καυσίμων, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ, με τη δοθείσα έκπτωση 0,5% στην εκάστοτε μέση τιμή λιανικής πώλησης όπως αυτή δίδεται από τη Διεύθυνση Εμπορίου.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
 
diaxeirisi aporrimmaton
 
7. Απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών για τη «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων (κόμποστ – ανακυκλώσιμα – κ.λπ.)» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Για τη διαχείριση των απορριμμάτων έχει πραγματοποιηθεί διαγωνισμός και μέχρι την παροχή εγκρίσεως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεδομένου ότι πρόκειται για διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, η Επιτροπή προέβη στην απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών για τη «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων (κόμποστ – ανακυκλώσιμα – κ.λπ.)», ύψους 226.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΡΑΓΚΟΛΙΜΝΑΣ
 
fragkolimnaa
 
8. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση προμήθειας «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού στην παιδική χαρά στην πλατεία Φραγκόλιμνας» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η κατασκευή της παιδικής χαράς – κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου – θα γίνει στο βόρειο μέρος της πλατείας, δίπλα από τα πεύκα. Για τη δημιουργία της παιδικής χαράς θα χρησιμοποιηθούν πιστοποιημένα όργανα (μεταλλική κούνια με δύο καθίσματα παίδων και δύο νηπίων, παιχνίδι ελατηρίου, μεταλλική τσουλήθρα παίδων, μεταλλική τραμπάλα δύο θέσεων), παγκάκια, βρύση, απορριμματοδέκτες και ξύλινη περίφραξη με πόρτα. Πρόκειται για έργο ύψους 11.617,35 ευρώ με το ΦΠΑ. Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία Αγγελίδης και Σία ΟΕ, που κατέθεσε προσφορά ύψους 10.473,45 ευρώ με το ΦΠΑ.
9. Έγκριση απόφασης Δημάρχου περί ορισμού δικαστικών επιμελητών, ανάθεση εκτέλεσης πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και διάθεση πίστωσης (εκτός ημερησίας διατάξεως). Αφορά στη διοικητική αποβολή καταληψιών από δημοτική έκταση στα Παλιάμπελα Καλαμάτας και εγκρίθηκε ως η εισήγηση.
10. Νομική υποστήριξη αιρετών (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε ως η εισήγηση. 
 
 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech