Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σύμπνοια στο Δημοτικό Συμβούλιο για πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για αθιγγάνους

Με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε πρόγραμμα στέγασης αστέγων που θα καλύψει σχετικές ανάγκες των αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα, ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση του παράνομου οικισμού που οι τελευταίοι έχουν συγκροτήσει πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο. Με την ίδια πλειοψηφία εγκρίθηκε και η υποβολή προτάσεων για τη συμπερίληψη έργων του Δήμου Καλαμάτας στο Πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, αλλά και για τη συμμετοχή δημοτικών υπαλλήλων σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 14.00 σήμερα και είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα.

ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με τη θετική ψήφο όλων των παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που δήλωσε «παρών» αλλά αναγνώρισε την αναγκαιότητα εφαρμογής του προγράμματος, τη συµµετοχή του ∆ήµου Καλαµάτας ως ∆ικαιούχου Φορέα σε εταιρικό σχήµα για την υλοποίηση Σχεδίου ∆ράσης στο πλαίσιο του Προγράµµατος «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Ο κατεπείγων χαρακτήρας όσον αφορά στο 1ο θέµα της ηµερήσιας διάταξης υφίστατο διότι η καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής της σχετικής πρότασης είναι η 13η Οκτωβρίου 2014. Εγκρίθηκαν η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας ως δικαιούχου φορέα σε Εταιρικό Σχήμα, με Εταίρο το «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό & Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Ε.Π.Ε.Κ.Α.) για την υλοποίηση σχεδίου δράσης στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος «Στέγαση & Επανένταξη» που χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, η υποβολή πρότασης προϋπολογισμού 770.000 ευρώ (70 ωφελούμενοι x 11.000 ευρώ) και η εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή κάθε σχετικού νομίμου εγγράφου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΟΠΑΑΧ

Τα μέλη του Σώματος ενέκριναν την υποβολή προτάσεων για ένταξη στο Πρόγραµµα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», αναφορικά με τα ακόλουθα έργα:
(i) «∆ιαµόρφωση χώρου αναψυχής στον αύλειο χώρο του ∆ηµοτικού Σχολείου Μικράς Μαντίνειας», με προϋπολογισμό 42.113,66 ευρώ
(ii) «Ανάπλαση δηµοτικών οδών στην Τοπική Κοινότητα Αρτεµισίας», με προϋπολογισμό 211.030 ευρώ
(iii) «Ανάπλαση καλντεριµιών Τοπικής Κοινότητας Νέδουσας», με προϋπολογισμό 333.880 ευρώ
(iv) «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας», με προϋπολογισμό 615.000 ευρώ
(v) «Αγροτική οδοποιία από Πελεκητό (∆.∆. Σταµατινού) έως Άνω Αρφαρά», με προϋπολογισμό 534.360 ευρώ.
Σημειώνεται πως σχετική πρόσκληση εκδόθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2014 και το χρηµατικό ποσό για την υλοποίηση των υπό ένταξη έργων στο Πρόγραµµα θα διατεθεί µε προτεραιότητα που ακολουθεί τη χρονική σειρά υποβολής των προτάσεων, εξ ου και η κατεπείγουσα ανάγκη λήψης απόφασης.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Επίσης, εγκρίθηκε η συµµετοχή δηµοτικών υπαλλήλων σε επιµορφωτικά σεµινάρια. Η κατεπείγουσα ανάγκη συνίστατο στο γεγονός ότι µέχρι την ηµεροµηνία διεξαγωγής των σεµιναρίων δεν προβλέπεται τακτική συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου και ήταν αναγκαία η λήψη απόφασης για τυπικούς λόγους.

synedriasi_ds_09_10.JPGsynedriasi_ds_09_10_1.JPGsynedriasi_ds_09_10_2.JPGsynedriasi_ds_09_10_3.JPGsynedriasi_ds_09_10_4.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech